Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αγία Πελαγία: Εικόνες αδιαφορίας 5 μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες

Αγία Πελαγία: Εικόνες αδιαφορίας 5 μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες

Στην Αγία Πελαγία χάθηκαν δύο άνθρωποι από τις πλημμύρες. Πέρασαν 5 μήνες από τότε, όμως οι εικόνες στην περιοχή προκαλούν αίσθηση…

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί περιοχή της Αγίας Πελαγίας από τα φερτά υλικά που συγκέντρωσαν τα συνεργεία του δήμου μετά τη φονική πλημμύρα του περασμένου Οκτωβρίου. Δίπλα από το πάλαι ποτέ γήπεδο της περιοχής, που σήμερα μόνο το τέρμα έχει απομείνει, έχουν μεταφερθεί όλα εκείνα τα αντικείμενα που η δυνατή βροχή παρέσυρε στη θάλασσα.

Μέσα σε λίγη ώρα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ορμητικά νερά της βροχής και οι περιουσίες των κατοίκων καταστράφηκαν. Ανυπολόγιστες ζημιές που ακόμα και σήμερα, 5 μήνες μετά δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι καθώς όπως καταγγέλλουν η πολιτεία δεν έχει λάβει τα μέτρα εκείνα που θα τους προστατέψουν από μία ανάλογη θεομηνία στο μέλλον.

«Να μην ξανασυμβεί». Αυτό δήλωσε ο σύζυγος της αδικοχαμένης Ευγενίας Σηφάκη Κιρίλοβα, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Αγία Πελαγία, στο σημείο όπου έχασε την ζωή της η άτυχη γυναίκα, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της πλημμύρας της 15ης Οκτωβρίου 2022.

Με λίγα λουλούδια στο χέρι και συγκινησιακά φορτισμένος ο Μιχάλης Σηφάκης παραβρέθηκε στο τρισάγιο που τελέστηκε το πρωί, για τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας, με πρωτοβουλία των κατοίκων της Αγίας Πελαγίας. «Έχουν περάσει σχεδόν 5 μήνες. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε, είναι δύσκολο όμως πολύ», ανέφερε στο creta24.gr.

Όπως τονίζουν στο cretapost.gr, εάν κάνει μία δυνατή βροχή όλα αυτά τα σκουπίδια θα παρασυρθούν και οι θλιβερές εικόνες του Οκτωβρίου θα επαναληφθούν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις