Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Άγιο Όρος: Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ και η αντίδραση του μοναχού που προκαλεί εντύπωση! Δείτε το νέο βίντεο

Άγιο Όρος: Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ και η αντίδραση του μοναχού που προκαλεί εντύπωση! Δείτε το νέο βίντεο

Ο σεισμός ταρακούνησε το Άγιο Όρος και οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τα δευτερόλεπτα που σείεται η γη…

Μπορεί ο σεισμός των 5,2 ρίχτερ να ταρακούνησε για τα καλά Μονές και Σκήτες τους Αγίου Όρους, ωστόσο δεν φαίνεται να ανησύχησε και πολύ τους πατέρες, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στις εκκλησίες και προσεύχονταν.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου Καρυές – Άξιον Εστί από την ώρα του σεισμού όπου κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού (το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολογιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο) και την ώρα που πέφτουν σοβάδες και τα λάδια από τα καντήλια λερώνουν το πάτωμα, ο μοναχός ήρεμος συνεχίζει να τρώει το αντίδωρό του μετά την Θεία Κοινωνία και ο εφημέριος συνεχίζει να κοινωνεί κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Click4more: Άγιο Όρος: Η στιγμή που εκδηλώνεται ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ! Δείτε το βίντεο

Όπως αναφέρει στο newsit.gr μοναχός του Αγίου Όρους καμία ζημιά δεν έχει αναφερθεί μέχρι ώρας: “Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε ακούσει κάτι που να σχετίζεται με ζημιές.

Ο Σεισμός

Το ρηγμα …εδωσε 5.2 ριχτερ. Πρωτατο -Αξιον εστι 1.50 πρωί στην αγρυπνια του Τ. Σταυρου 2020.Λεπτομερια …. Σοβαδες επεσαν, τα λαδια απο τα καντηλια γεμισαν το δαπεδο και ο πατερ ήρεμος συνεχίζει να τρωει το αντιδωρο μετα την θεια Κοινωνία.. Ο εφημεριος συνεχίζει να κοινωνάει κανονικά σαν να μην συμβαίνει τιτποτε.

Gepostet von Ι.Ν. Πρωτάτου Καρυών -Άξιον Εστί am Sonntag, 27. September 2020

Την ώρα του σεισμού πάντως όλοι οι πατέρες βρίσκονταν στις εκκλησίες. Ήταν αισθητός ο σεισμός, τον καταλάβαμε για τα καλά, αλλά δεν υπήρχε καμία ανησυχία. Κανένας από τους πατέρες δεν εγκατέλειψε το έργο του για να προστατευτεί, όλοι συνεχίσαμε να προσευχόμαστε και να εκκλησιαζόμαστε κανονικά”.

1.50 πρωί του Τ. Σταυρου

Ο Σεισμός την ωρα της αγρυπνιας του Τ. Σταυρου στο Ιερό του Πρωτάτου

Gepostet von Ι.Ν. Πρωτάτου Καρυών -Άξιον Εστί am Samstag, 26. September 2020

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις