Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Άγιοι Θεόδωροι: Η μέρα που ψαράδες σήκωσαν θαλάσσιο κήτος 7,5 μέτρων που ζύγιζε 2,5 τόνους

Άγιοι Θεόδωροι: Η μέρα που ψαράδες σήκωσαν θαλάσσιο κήτος 7,5 μέτρων που ζύγιζε 2,5 τόνους

Το θαλάσσιο κήτος βγήκε στη στεριά και οι εικόνες από τους Αγίους Θεοδώρους προκάλεσαν συζητήσεις. Το καρχαριοειδές ζύγιζε 2,5 τόνους…

Πριν 31 χρόνια, στην θαλάσσια περιοχή των Αγίων Θεοδώρων βρέθηκε και ανασύρθηκε ένα θαλάσσιο κήτος μήκους 7,5 μέτρων και βάρους 2,5 τόνων.

Ήταν 2 Ιουνίου του 1992, όταν ντόπιοι ψαράδες ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θαλάσσιο κήτος (καρχαριοειδές) στα βαθιά μεταξύ των νησίδων Ομβριού και Διαπόρια.

Σύμφωνα με την καταγραφή του συμβάντος που έκανε τότε ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού “Η Εικόνα” Νίκος Δενδρινός, το θαλάσσιο κήτος μήκους 7,5 μέτρων και βάρους 2,5 τόνων, αφού πρώτα κατέστρεψε τουλάχιστον 1.000 μέτρα από τα δίχτυα ψαράδων στην συνέχεια εξέπνευσε.

Τα θαλάσσια κήτη, επίσημα καλούμενα κητώδη είναι μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά άριστα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους, στα οποία περιλαμβάνονται οι φυσητήρες, οι φώκιες , τα δελφίνια και οι φάλαινες. Αποτελούν ομώνυμη ανθυποτάξη της συνομοταξίας των θηλαστικών. Το όνομά τους προέρχεται από την αρχαία ελληνική «κήτος» που σημαίνει χάσμα, μεγάλο άνοιγμα, και συνυφασμένο από τη μυθική Κητώ, κάθε ον μεγαλόσωμο.

Πηγή: agioitheodoroi.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις