Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Αγίου Βαλεντίνου: Στροφή σε πιο «πικάντικα» δώρα στη Θεσσαλονίκη, δείτε τι επιλέγουν

Αγίου Βαλεντίνου: Στροφή σε πιο «πικάντικα» δώρα στη Θεσσαλονίκη, δείτε τι επιλέγουν

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και μια σειρά από καταστήματα, ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να πάρουν βαθιά οικονομική ανάσα. Στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο…

Από ερωτικά βοηθήματα μέχρι σέξι εσώρουχα επιλέγουν να προσφέρουν στο ταίρι τους, όλο και περισσότεροι  Θεσσαλονικείς ως δώρα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, δείχνοντας πως τα ταμπού και η συστολή του παρελθόντος σιγά σιγά εκλείπουν, τουλάχιστον στην επονομαζόμενη πιο ερωτική πόλη της Ελλάδος, τη Θεσσαλονίκη.

Η κίνηση στα sex shop αυτές τις μέρες είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Αναμένεται επιπλέον κορύφωση σήμερα Δευτέρα, την παραμονή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου καθώς και αύριο ανήμερα της 14ης Φεβρουαρίου. «Του Αγίου Βαλεντίνου έχουμε κάθε χρόνο μεγάλη κίνηση. Υπάρχει μια προτίμηση στα κόκκινα και σε πράγματα που αφορούν κυρίως ζευγάρια.

Όσο περνάνε τα χρόνια ο κόσμος απελευθερώνεται όλο και περισσότερο. Υπάρχει βελτίωση όσον αφορά τα ταμπού», αναφέρει η Πωλίνα Μπετχαβά, ιδιοκτήτρια sex shop στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως υπογραμμίζει, για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου οι περισσότεροι ψωνίζουν κυρίως ερωτικά βοηθήματα που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει το ζευγάρι και λιγότερο toys αποκλειστικά για ατομική χρήση.

Αυτές τις μέρες στο κατάστημά της έρχονται κυρίως straight ζευγάρια, άνδρες και γυναίκες, καθώς και γκέι, ενώ ο μέσος όρος χρημάτων που ξοδεύουν για το δώρο του συντρόφου τους κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ. Φυσικά υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια, με δωράκια που ξεκινούν από πέντε ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 150.

Σύμφωνα με την κα. Μπετχαβά, «οι Θεσσαλονικείς δίνουν λεφτά σε αυτό τον τομέα. Το τιμάνε το σπορ. Του Αγίου Βαλεντίνου παίρνουν πράγματα για να δοκιμάσουν κάτι καινούριο μεταξύ τους. Υπάρχει μεγαλύτερη τάση για πειραματισμό. Υπάρχουν βέβαια πολλές επιλογές και μεγάλη ποικιλία. Έχουμε ζάρια που ξεκινούν από τέσσερα ευρώ. Έχουμε και κάποια επίχρυσα toys που μπορεί να φτάσουν και τα 150 ευρώ. Στο κατάστημα μπορεί να βρει κανείς περίπου 5.000 κωδικούς».

Οι πελάτες της είναι από 18 έως 85 ετών, ωστόσο οι περισσότεροι «θαμώνες» του καταστήματος είναι μεταξύ 30 και 40 ετών. Πάντως η ιδιοκτήτρια του sex shop παρατηρεί πως «οι πελάτες έρχονται πλέον πιο συνειδητοποιημένοι. Έχουν εξοικειωθεί με τα toys και δεν τα θεωρούν κάτι τόσο ταμπού, όπως παλιά που είχαν αντιλήψεις του στιλ “αφού έχω σύντροφο γιατί να χρησιμοποιήσω κάτι έξτρα;” Το οποίο βέβαια θεωρώ πως είναι λάθος γιατί το έξτρα είναι έξτρα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνος ή με παρτενέρ για να εμπλουτίσεις τη σεξουαλική σου ζωή».

Πηγή: thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις