Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Άγνοια από τον δήμαρχο Σαντορίνης – «Καμιά ενημέρωση για θετικό κρούσμα κορονοϊού στο νησί»

Άγνοια από τον δήμαρχο Σαντορίνης – «Καμιά ενημέρωση για θετικό κρούσμα κορονοϊού στο νησί»

Αναστάτωση στη Σαντορίνη μετά την είδηση για το πρώτο θετικό και ταυτόχρονα ασυμπτωματικό εισαγόμενο κρούσμα κορονοϊού  από την Ρουμανία, το οποίο εντοπίστηκε σε δειγματοληπτικό έλεγχο στο αεροδρόμιο του νησιού.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο δήμαρχος της Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει καμία τέτοια ενημέρωση, καθώς όπως πληροφορήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου Θήρας τα συγκεκριμένα δείγματα ελέγχονται απευθείας από τον ΕΟΔΥ και όχι από το νοσοκομείο, όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα :

“Από την ώρα που έγινε γνωστό αναζητώ την αλήθεια. Το δείγμα να ξεκαθαρίσω πως ουδέποτε έφτασε για έλεγχο στο νοσοκομείο Θήρας. Όσα δείγματα λαμβάνονται από την ομάδα του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο αυτά στέλνονται στην Αθήνας γιατί εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να ελέγχουμε τόσα πολλά μαζί. Οι έλεγχοι των δειγμάτων που έχουν γίνει στο νοσοκομείο μέχρι αυτή την ώρα είναι όλοι αρνητικοί. Ακόμα και στο ξενοδοχείο καραντίνας που λένε πως μεταφέρθηκε η Ρουμάνα τουρίστρια εγώ δεν έχω κάποια τέτοια ενημέρωση. Το ψάχνουμε όμως το θέμα προκειμένου να μάθουμε την όλη αλήθεια”.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις