Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Αγωνία για τον 8χρονο Γιαννάκη που θέλει να γίνει αστροναύτης – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ρίου

Αγωνία για τον 8χρονο Γιαννάκη που θέλει να γίνει αστροναύτης – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ρίου

Συνεχίζεται η αγωνία για το 8χρονο αγόρι, τον μικρό Γιαννάκη, που είχε προσβληθεί από κορονοϊό και τα τελευταία 24ωρα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο του Ρίου με συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα της νόσου Καβασάκι. Ο μικρός, που θέλει να γίνει αστροναύτης όπως είπε στους γιατρούς, ζήτησε από τη μαμά του να μην ανοίξουν το χριστουγεννιάτικο δώρο μέχρι να γυρίσει στο σπίτι!

Η κατάσταση της υγείας του 8χρονου αγοριού χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Το παιδί ανέβασε πυρετό στις 30 Νοεμβρίου. Επειδή ο πατέρας του είχε περάσει κορονοϊό, κρίθηκε απαραίτητο το αγόρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Click4more Ρίο – Κορονοϊός: Συγκλονίζει το 8χρονο παιδί που χτυπήθηκε και από τη νόσο kawasaki! “Μην ανοίξετε τα δώρα στο σπίτι αν…”

«Όταν αρχίσαμε να τον καλωδιώνουμε με τα μηχανήματά μας, τον ρωτήσαμε “τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις” και μας είπε “αστροναύτης” και του είπαμε “να που ήρθε η ώρα πιο γρήγορα να γίνεις αστροναύτης γιατί οι αστροναύτες πρέπει να περάσουν από ειδικά τεστ για να πάνε στο διάστημα” και του άρεσε πάρα πολύ αυτό» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

«Στο σπίτι ήταν δυο μέρες με πυρετό και στο τρίτο 24ωρο τη Δευτέρα η παιδίατρός μας, μας είπε ότι πρέπει να φύγει κατευθείαν για το Ρίο» είπε η μητέρα του 8χρονου. Με δάκρυα στα μάτια, η γυναίκα περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ τη στιγμή που ο γιος της, της ζήτησε να μην ανοίξουν το χριστουγεννιάτικο δώρο του μέχρι εκείνος να γυρίσει στο σπίτι. Αυτό ήταν το μόνο που της ζήτησε.

Ο μικρός Γιάννης δεν είχε συμπτώματα λοίμωξης Covid-19 (σ.σ. της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός) και τα τεστ που του έγιναν, είχαν βγεί αρνητικά. «Tην Τετάρτη, νομίζω, αποφάσισαν να του κάνουν οι γιατροί τεστ αντισωμάτων και εκεί είδαν ότι είχε έναν μεγάλο αριθμό αντισωμάτων» είπε η μητέρα του.

  

Το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο έχει συμπτώματα που παραπέμπουν στο σύνδρομο Καβασάκι. «Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που προέκυψε κατόπιν νόσησης του παιδιού από Covid, βέβαια αυτή τη στιγμή που μιλάμε το παιδί είναι αρνητικό. Δεν έχει πλέον τη νόσο» δήλωσε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

«Φαίνεται ότι αυτή η επιπλοκή του κορονοϊού μιμείται τη νόσο Καβασάκι, γι’ αυτό θα ακούσετε και κάποιους από εμάς να τη λέμε Καβασάκι-like syndrome» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Ανδρέας Ηλιάδης. Όπως είπε, αυτό το σύνδρομο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις