Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ρίο – Κορονοϊός: Συγκλονίζει το 8χρονο παιδί που χτυπήθηκε και από τη νόσο kawasaki! “Μην ανοίξετε τα δώρα στο σπίτι αν…” (Βίντεο)

Ρίο – Κορονοϊός: Συγκλονίζει το 8χρονο παιδί που χτυπήθηκε και από τη νόσο kawasaki! “Μην ανοίξετε τα δώρα στο σπίτι αν…” (Βίντεο)

Στο κόκκινο η αγωνία για 8χρονο παιδί που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ρίου. Τι λέει ο πατέρας του, στη νέα εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον Alpha…

Το παιδί νόσησε στο παρελθόν από κορονοϊό, ωστόσο στη συνέχεια εμφάνισε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η κατάσταση του 8χρονου παιδιού χαρακτηρίζεται κρίσιμη, αλλά σταθερή με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του.

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στην εκπομπή T-Live με την Τατιάνα Στεφανίδου που έκανε πρεμιέρα στον Alpha και μίλησε για την πορεία της υγείας του μικρού: “Το παιδί μου είναι σε σοβαρή κατάσταση και παλεύει” λέει ο πατέρας και συνεχίζει: Ο κορονοϊός του έριξε το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να προσβληθεί από μία νόσο που λέγεται Kawasaki. Έχει τα συμπτώματα αλλά οι γιατροί δεν είναι 100% σίγουροι”.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα του παιδιού στην ίδια εκπομπή, ο μικρός της ζήτησε να μην ανοίξει κανείς τα χριστουγεννιάτικα δώρα, αν μέχρι τότε δεν έχει επιστρέψει στο σπίτι.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρεςΟ 8χρονος νόσησε και παρουσίασε ήπια συμπτώματα κορονοϊού, όμως στη συνέχεια εμφάνισε θέμα με τους πνεύμονές του και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε ΜΕΘ στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα.

Η οικογένεια του 8χρονου είχε εκτεθεί στον κορονοϊό τον περασμένο μήνα. Ο 8χρονος αρχικά δεν εμφάνισε συμπτώματα, ενώ τα τεστ, στα οποία υποβλήθηκε, ήταν αρνητικά. Ωστόσο, αργότερα όταν εμφάνισε ήπια συμπτώματα και παρά τα αρνητικά τεστ οι γονείς του αποφάσισαν να μεταφέρουν το 8χρονο στο νοσοκομείο.

Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για κρούσμα Καβασάκι, καθώς τα συμπτώματα παραπέμπουν στη νόσο. «Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, θα έλεγα ίσως είναι και το πρώτο πανελλαδικά που συμβαίνει, που δημιούργησε αυτή την επιπλοκή. Γίνεται το καλύτερο δυνατό προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν», δήλωσε ο διοικητής 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις