Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγρίνιο – Κορονοϊός: 40 νεκροί από τους 41 που μπήκαν σε ΜΕΘ – Φόβος από τα τελευταία στοιχεία

κορονοϊός Κύπρος μάσκα self test

Τους 40 έφτασαν σήμερα οι νεκροί στη ΜΕΘ κορονοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου, αφού ένας ακόμη νοσηλευόμενος έχασε τη ζωή του, μεγαλώνοντας τη «μαύρη λίστα» στη μονάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, μέχρι σήμερα στη ΜΕΘ κορονοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου έχουν νοσηλευτεί 41 ασθενείς, από τους οποίους οι 38 είχαν χάσει τη ζωή τους στη μονάδα, ενώ ένας διακομίστηκε στη Θεσσαλία και άφησε την τελευταία του πνοή εκεί μετά από δύο ημέρες. Ο 40ος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί. Στη μονάδα πλέον νοσηλεύεται ένας ακόμη ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο είναι το ποσοστό των θανάτων και στην κλινική κορονοϊού, όπου από τους 580 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν μέχρι σήμερα, οι 61 έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά σε ΜΕΘ και κλινική κορωνοϊού οι νεκροί ανέρχονται συνολικά σε 101. Αριθμός ιδιαίτερα ανησυχητικός.

Ουσιαστικά πρόκειται για το απόλυτο ποσοστό θνητότητας, 100% στη ΜΕΘ, ενώ η θνητότητα αγγίζει το 17,2% στην κλινική κορωνοϊού, τη στιγμή που σε άλλα νοσοκομεία η θνητότητα στην κλινική κορωνοϊού είναι κατά μέσο όρο στο 2,5% και στις ΜΕΘ βρίσκεται περίπου στο 40%.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται με ενδιαφέρον οι όποιες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, αφού τα τελευταία 24ωρα οι Διοικήσεις της 6ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου Αγρινίου έχουν επιδοθεί σε έναν «πόλεμο» ανακοινώσεων με τις οποίες ο ένας ρίχνει το «μπαλάκι» των ευθυνών στον άλλο και πλέον καλείται η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να βρει λύση στο πρόβλημα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις