Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αγρίνιο – Κορονοϊός: Πέθανε και ο τελευταίος ασθενής στη ΜΕΘ του θανάτου – 41 οι νεκροί

κορονοϊός μετάλλαξη Όμικρον

O κορονοϊός στοίχισε τη ζωή και στον 41ο ασθενή που μπήκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Αγρίνιο. Οι συγγενείς του, είχαν ειδοποιηθεί από τους γιατρούς για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η τελευταία ενέργεια που προσπάθησαν να κάνουν…

Και ο τελευταίος νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου, έφυγε από τη ζωή το πρωί. Ο άνδρας, κάτοικος Αγρινίου, ηλικίας 64 ετών, είχε παρουσιάσει πολύ σοβαρή επιδείνωση και οι πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες ανέφεραν πως η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη.

Ουσιαστικά υπήρξε αναμονή του μοιραίου, ενώ από τους συγγενείς του ασθενούς, είχαν καταβληθεί σχετικά πρόσφατα προσπάθειες για την μεταφορά του στα Ιωάννινα. Οι ειδικοί όμως είχαν αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν θα του προσέφερε κάτι.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, οι συγγενείς του ήταν ιδιαίτερα θορυβημένοι, μετά τις αποκαλύψεις για την Μονάδα και τις ελλείψεις που είχε, όπως περιγράφηκαν με ακρίβεια, από τον ίδιο τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Γκιάφη, σε υπόμνημα που κατέθεσε στην 6η ΥΠΕ. Πρόκειται για τον 41ο νεκρό από τους 41 που νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται»

Με κατηγορηματικό τρόπο ο διευθυντής της ΜΕΘ Covid απορρίπτει κάθε προσπάθεια επίρριψης ευθύνης στα στελέχη της Μονάδας. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αγώνα κάναμε με όλες τις δυνάμεις μας, αγώνα κόντρα στα προβλήματα του ασθενούς και στις όποιες κριτικές, αγώνα κόντρα στις ελλείψεις και στην λειψανδρία.

Ακολουθήσαμε τις διεθνείς πρακτικές, τις οδηγίες του Υπουργείου μας αλλά και τα διεθνή guidelines. Καθημερινά ενημερωνόμασταν από τα πιο έγκυρα επιστημονικά sites από τον ΕΟΔΥ αλλά και από άλλες μεγάλες ΜΕΘ.

Ένας επιμελητής πήγαινε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο λοιμωξιολογικό. εβδομαδιαίως έτσι ώστε να έχουμε έγκυρη και ταχεία ενημέρωση. Καθημερινά κάναμε review των περιστατικών, τουλάχιστον πρωί-βράδυ, τις περισσότερες ημέρες καλύπταμε τη ΜΕΘ με δύο γιατρούς στην προσπάθειά μας να μη μας ξεφύγει κάτι.

Τις περισσότερες ημέρες του μήνα κοιμόμουν στο καναπεδάκι του γραφείου μου. Εμείς δώσαμε μάχη που ναι μεν  δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα , αλλά αισθανόμαστε ότι τηρήσαμε τον όρκο μας, το ένσημο και το μισθό μας, τις ρόμπες μας και προπάντων τις οικογένειές μας. Οι φάκελοι με το αρχείο του κάθε ασθενούς της ΜΕΘ είναι στο Νοσοκομείο μας, είναι στη διάθεση του Υπουργείου και όποιου ήθελε να ενημερωθεί και να ελέγξει.  Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις