Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αγρότες: «Πλημμύρισαν» με τρακτέρ Λάρισα, Καρδίτσα και Τύρναβος – Ποια είναι τα αιτήματα

Αγρότες: «Πλημμύρισαν» με τρακτέρ Λάρισα, Καρδίτσα και Τύρναβος – Ποια είναι τα αιτήματα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι προαναγγέλλουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Οι εικόνες στη Θεσσαλία δείχνουν την αποφασιστικότητά τους…

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των αγροτών στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας στο σημερινό συλλαλητήριο στο κέντρο του Τυρνάβου, όπου συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ διαμαρτυρόμενοι για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, καθώς και εργαζόμενοι στους κλάδους, έδωσαν βροντερό παρόν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι διεκδικούν: ικανοποιητικό πόσα που θα καλύπτουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες κάθετα τις ποικιλίες ροδακίνων-νεκταρινιών, επιτραπέζιων και οινοποιήσιμων σταφυλιών, αχλαδιών, κερασιών, αμυγδάλων. Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, ουσιαστική επιδότηση σε γεωργικά λιπάσματα-φάρμακα και ζωοτροφές.

Επιπλέον ζητούν πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα 0,7 λεπτά στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του προστίμου της πράσινης ενέργειας, αλλά και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, αποζημίωση στο σεισμόπληκτο Δαμάσι και σε όλους τους σεισμόπληκτους στο 100% των ζημιών σε α’ και β’ κατοικία, σε αποθήκες, καταστήματα, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ίδιο και για τις ζημιές σε γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες.

Την ίδια ώρα αγρότες της Αγιάς έβγαλαν τρακτέρ στην πλατεία της κωμόπολης, όπως και οι αγρότες της Καρδίτσας στις πλατείες των χωριών, ενόψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη όπου θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις