Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αίγιο: Αναβλήθηκε η δίκη του μητροπολίτη Αμβρόσιου για το “φτύστε τους ομοφυλόφιλους” – Οι εκφράσεις που προκάλεσαν!

Αίγιο: Αναβλήθηκε η δίκη του μητροπολίτη Αμβρόσιου για το “φτύστε τους ομοφυλόφιλους” – Οι εκφράσεις που προκάλεσαν!

Αναβλήθηκε για τις 23 Ιανουαρίου η δίκη στο εφετείο για την αθωωτική απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου σχετικά με τις επίμαχες εκφράσεις του Μητροπολίτη Αμβρόσιου…

Το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Η έδρα είχε κάνει δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως η οποία θεώρησε πώς το κείμενο με την επίμαχη φράση δεν ήταν επικίνδυνο για υποκίνηση βίας ή μίσους κατά των ομοφυλοφίλων.

O Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος πέρασε την πόρτα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου μετά τη μήνυση εννέα πολιτών και την κλήση που του απέστειλε η εισαγγελέας Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας.

Κατηγορήθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», με αφορμή άρθρο του στις 4 Δεκεμβρίου του 2015,  όταν εξ’ αφορμής του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, προέτρεψε από προσωπική του ιστοσελίδα την υπόλοιπη «υγιή» κοινωνία στην άμεση και έμπρακτη αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων.

«Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!», έγραφε ο Αμβρόσιος και συνέχιζε:

«Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!”

Πηγή: thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις