Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αίγιο: Τον κατηγόρησε η πρώην του για βιασμό αλλά αθωώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες

Νέο Ηράκλειο

Πλήρης ανατροπή σε υπόθεση βιασμού για τον οποίο κατηγορούνταν ένας 29χρονος, σήμερα, πατέρας. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αιγίου τον αθώωσε παμψηφεί.

Η υπόθεση αφορά στην καταγγελία γυναίκας για βιασμό από τον πρώην σύντροφό της, στις τουαλέτες κλαμπ πριν από τρία χρόνια. Τα όσα ακούστηκαν όμως στο δικαστήριο στο Αίγιο, ανέτρεψαν τα δεδομένα.

Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη έπαιξε η ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία «εκ της πρωκτογενιτικής χώρας ουδέν προέκυψε» αλλά και οι καταθέσεις δυο γυναικών, που είναι φίλες της καταγγέλλουσας.  

Οι δυο μάρτυρες, που είχαν προταθεί από την καταγγέλλουσα, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και ανέτρεψαν το κατηγορητήριο, σύμφωνα με το pelop.gr. Η μια μάλιστα, είπε ότι δεν ισχύει το παραμικρό και πως η γυναίκα που κατήγγειλε το βιασμό τα… φαντάστηκε όλα «για να καλύψει τις αμαρτίες της».

Κατά τη διάρκεια της δίκης αποδείχθηκε, επίσης σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ότι ο κατηγορούμενος δεν άρπαξε το παιδί του αλλά το απομάκρυνε από την ένταση και τις προστριβές που είχε με την πρώην σύντροφό του.

Η εισαγγελέας έδρας Ροδόπη Νικολούδη πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου, στηλιτεύοντας την απόπειρα της μηνύτριας να ενοχοποιήσει τον πρώην σύντροφό της.

Σημειώνεται δε ότι η διάσκεψη των δικαστών και των ενόρκων υπό την προεδρία του Μιχάλη Τσέθα, διήρκεσε ελάχιστο χρόνο, πριν ανακοινωθεί η ομόφωνη αθώωση του 29χρονου.

Ο συνήγορος του Χρ. Τσόλκας, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», υπογράμμισε: «Πρόκειται περί απόλυτης δικαίωσης του εντολέα μου. Μια ψευδής καταγγελία για βιασμό στέρησε από τον πατέρα το παιδί του επί τρία ολόκληρα χρόνια. Ευτυχώς, το δικαστήριο αντελήφθη την σκευωρία και τον αθώωσε πανηγυρικά. Γενικότερα, το δίδαγμα είναι ότι από μόνα τους όσα ισχυρίζεται ένα φερόμενο θύμα δεν αρκούν για να προκύψει καταδίκη.

Εκ πείρας επισημαίνω ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι ψεύτικες καταγγελίες για βιασμό, γι’ αυτό είναι σώφρον να είμαστε επιφυλακτικοί και ν’ αποφεύγουμε τα πρόωρα συμπεράσματα, αφήνοντας τη δικαιοσύνη να κάνει ανεπηρέαστα τη δουλειά της…».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις