Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Αιτωλοακαρνανία: Σύλληψη διακινητή και 12 μεταναστών που τον πλήρωσαν – Το αντίτιμο της εξόδου από τη χώρα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνελήφθη στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς, ένας 36χρονος από τη Συρία και σε βάρος του  σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση εξόδου…

μεταναστών από τη χώρα. Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη δύο τουλάχιστον συνεργοί του 36χρονου, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν, ενώ συνελήφθησαν 12 μετανάστες που δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στην Ελλάδα. Ειδικότερα, σε παραλία της Παλαίρου, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Λευκάδας, εντόπισαν 58 μετανάστες, από τη Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν, τη Συρία και την Ερυθραία.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 36χρονος μαζί τους δύο συνεργούς του, είχαν μεταφέρει τους μετανάστες, με δύο φορτηγά αυτοκίνητα τύπου van και ένα τζιπ από την Αθήνα στην Πάλαιρο, με σκοπό στη συνέχεια, να τους μεταφέρουν με σκάφος στην Ιταλία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για τη μεταφορά αυτή, οι μετανάστες κατέβαλαν στα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 300 έως 1.700 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ κατασχέθηκε το τζιπ που οδηγούσε ως μέσο τέλεσης εγκληματικών πράξεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε