Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αιτωλοακαρνανία: Συνελήφθησαν δυο άτομα για κλοπή ψαριών από ιχθυοκαλλιέργεια – Επεισοδιακή καταδίωξη

Αιτωλοακαρνανία: Συνελήφθησαν δυο άτομα για κλοπή ψαριών από ιχθυοκαλλιέργεια – Επεισοδιακή καταδίωξη

Στην Αιτωλοακαρνανία δυο άτομα έκλεψαν ψάρια με τα δίχτυα τους μέσα από ιχθυοκαλλιέργεια, αλλά τελικά έπεσαν εκείνοι στα δίχτυα του Λιμενικού και συνελήφθησαν.

Στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας συνέλαβαν στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας δυο άτομα με την κατηγορία της κλοπής ψαριών από ιχθυοκαλλιέργεια.

Στη σύλληψη δύο ανθρώπων, ηλικίας 28 και 59 ετών, προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας.  Οι Λιμενικοί έκαναν την καθιερωμένη περιπολία τους όταν εντόπισαν ύποπτο σκάφος, με δύο επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή Βέλα Αιτωλοακαρνανίας και να προσεγγίζει εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας.

Οι Λιμενικοί την έστησαν σε σημείο που δεν μπορούσαν να φανούν και περίμεναν να δουν τι θα γίνει. Λίγο μετά ανακάλυψαν ότι οι δυο συλληφθέντες έκλεβαν ψάρια από ιχθυοκλωβό της εν λόγω ιχθυοκαλλιέργειας. Αρχικά οι δυο φερόμενοι ως… ληστές ψαριών έφυγαν από το σημείο με το σκάφος τους.

Έριξαν προειδοποιητική βολή

Το σκάφος του Λιμενικού τους καταδίωξε. Έκανε ηχητικά και φωτεινά σήματα στο άλλο σκάφος να σταματήσει, αλλά εκείνο όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά έκανε και επικίνδυνους ελιγμούς.

Το σκάφος του Λιμενικού έριξε προειδοποιητική βολή σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη των δύο επιβαινόντων του. Στο σκάφος των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 238 μέτρα διχτυών και ψάρια λαβράκια συνολικού βάρους 165 κιλών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω φουσκωτή λέμβος, ενώ τα ψάρια που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στον ιδιοκτήτης της ιχθυοκαλλιέργειας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις