Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ακυβέρνητο παραμένει το φορτηγό πλοίο στο ακρωτήριο Μαλέας! Έφυγε ρυμουλκό από τον Πειραιά

Ακυβέρνητο παραμένει το φορτηγό πλοίο στο ακρωτήριο Μαλέας! Έφυγε ρυμουλκό από τον Πειραιά
photo αρχείου intime

Συνεχίζεται η αγωνία για το φορτηγό πλοίο στο ακρωτήριο Μαλέας καθώς παραμένει ακυβέρνητο μετά την απώλεια πηδαλίου.

Για το περιστατικό με το φορτηγό πλοίο “AEOLOS” σημαίας Marshall Islands, με 22 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος στο ακρωτήριο Μαλέας ενημερώθηκε σήμερα το πρωί το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. Σιδηρομεταλλεύματος.

Με την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΣΕΔ/ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκαν δύο παραπλέοντα πλοία τα οποία έσπευσαν στο ακρωτήριο Μαλέας ενώ σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς και πνέουν άνεμοι δέκα μποφόρ.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που παρακολουθεί στενά το περιστατικό, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο του πλοίου και τους Πλοιάρχους των παραπλεόντων, ενώ ρυμουλκό πλοίο απέπλευσε το μεσημέρι από τον Πειραιά για το ακρωτήριο Μαλέας ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ρυμούλκησης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις