Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ανακοινώνεται η απόφαση για τους Κορκονέα και Σαραλιώτη – Φρούριο τα δικαστήρια!

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ανακοινώνεται η απόφαση για τους Κορκονέα και Σαραλιώτη – Φρούριο τα δικαστήρια!

Σχεδόν έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα η ετυμηγορία για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας…

Ο εισαγγελέας Εφετών, Βασίλειος Χανής, είχε προτείνει την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη. Του δεύτερου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Αλέξη, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας.

Οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφού πλέον η από πρόθεση ανθρωποκτονία δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με ισόβια κάθειρξη, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η χορήγηση ελαφρυντικού.

Έτσι, το ενδεχόμενο να «σπάσουν» τα ισόβια δεσμά, που του επιβλήθηκαν από το ΜΟΔ Άμφισσας, είναι υπαρκτό για τον Κορκονέα, δεδομένου ότι ο Εισαγγελέας ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας.

Ο Βασίλειος Χανής αποδέχθηκε ότι ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του από εξοστρακισμό, αποδεχόμενος ότι, «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».

Όσο αφορά στον Βασίλη Σαραλιώτη, εφόσον καταδικαστεί, θα επιστρέψει στη φυλακή, αφού του έχει χορηγηθεί αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του έως την έφεση.

Φρούριο το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, αστυνομοκρατούμενη πόλη θυμίζει η Λαμία, ενόψει της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τους Κορκονέα και Σαραλιώτη. Από χθες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην πόλη για τον φόβο επεισοδίων.

Η απόφαση είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούνιο με αφορμή την ασθένεια του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα και παρά τις πιέσεις της Πολιτικής Αγωγής που ζητούσε άμεσα νέα συνεδρίαση – πριν την 1η Ιουλίου και την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα – το Δικαστήριο όρισε την 29η Ιουλίου ως ημερομηνίας έκδοσης της απόφασής του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις