Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη: Ένοχος ο τζιχαντιστής – Τον έκαψε η γυναίκα του – Η απόφαση του δικαστηρίου!

Αλεξανδρούπολη: Ένοχος ο τζιχαντιστής – Τον έκαψε η γυναίκα του – Η απόφαση του δικαστηρίου!

Ο νεαρός τζιχαντιστής που είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη καταδικάστηκε. Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες αλλά δεν έπεισε…

Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος καταδικάστηκε ο 33χρονος Σύρος, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη, τον Οκτώβριο 2017.

Αναλυτικότερα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου διεξήχθη η δίκη του, ο Σύρος αρνήθηκε ότι ανήκει στο ISIS και υποστήριξε ότι είναι μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που εκείνη την περίοδο πολεμούσε εναντίον του στρατού του Χαλιφάτου.

Η σύζυγός του είχε δηλώσει πως την εποχή που ζούσαν στη Συρία, ο άντρας της ήταν τζιχαντιστής και πολεμούσε στο πλευρό του ISIS. Στο δικαστήριο άλλαξε την κατάθεσή της, τονίζοντας ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πολεμούσε στο πλευρό του ελεύθερου συριακού στρατού. Αθωώθηκε για εμπλοκή σε φόνους και χρήση εκρηκτικών.

Οι κινήσεις του στην Ελλάδα

Όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος Σύρος, μαζί με την οικογένεια του, μπήκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Λέρο, τον Ιούνιο του 2016, μαζί με τις καραβιές των προσφύγων που έφταναν στην Ελλάδα την εποχή εκείνη. Από την πρώτη στιγμή υπέβαλε αίτημα ασύλου, για το οποίο ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Ταυτοχρόνως όμως, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, εκδόθηκε το διοικητικό μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης.

Τον «έκαψε» η γυναίκα του

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η σύζυγος του κατέφυγε στην αστυνομία στην Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν και κατήγγειλε ότι κακοποιούσε την ίδια και τα δύο τους παιδιά, γι’ αυτό και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία. Λίγες ημέρες αργότερα, υπήρξε και άλλη καταγγελία, η οποία ανέφερε ότι είχε συμμετοχή σε ενέργειες του ISIS στη Συρία.

Μετά από αυτό το αρχικό μέτρο για διακριτική παρακολούθηση μετατράπηκε από την Κρατική Ασφάλεια σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα, με βάση το οποίο, θα συλλαμβανόταν όπου εντοπιζόταν, ή αν έβγαινε από τη χώρα δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις