Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη: Μέσα στο αυτοκίνητο αυτές οι εικόνες – Θα πουλούσαν στην αγορά ακατάλληλα όστρακα [pics]

Αλεξανδρούπολη: Μέσα στο αυτοκίνητο αυτές οι εικόνες – Θα πουλούσαν στην αγορά ακατάλληλα όστρακα [pics]

Οι πληροφορίες των λιμενικών αποδείχθηκαν απόλυτα ακριβείς. Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα…

Ένας τόνος και 253 κιλά όστρακα, ακατάλληλα για κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, χθες το πρωί (18-03-2019) από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθη ένας 60χρονος Έλληνας για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε  από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης επί της επαρχιακής οδού Δικέλλων Μεσημβρίας Αλεξανδρούπολης, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, με το  οποίο μετέφερε  σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα).

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε – διακινούσε,  συνολικά 61 σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους χιλίων διακοσίων πενήντα τριών κιλών (1.253 kg).

Τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις