Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη: Η σύλληψη τζιχαντιστή και οι νέες αποκαλύψεις – Τον έκαψε η γυναίκα του – Οι άγνωστες κινήσεις του!

τζιχαντιστής
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η σύλληψη τζιχαντιστή προκαλεί αναστάτωση στις ελληνικές αρχές που προσπαθούν να συμπληρώσουν τα κομμάτια στο πάζλ της υπόθεσης. Ο τζιχαντιστής συνελήφθη όταν πήγε να ζητήσει άσυλο…

Ο 32χρονος τζιχαντιστής συνελήφθη χθες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, όταν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά το καλοκαίρι του 2016 και πιο συγκεκριμένα έφτασε αρχικά στη Λέρο. Στη συνέχεια διέμενε σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα, καθώς και σε ένα σπίτι στην Αθήνα, που έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών της αστυνομίας.

Παραδέχτηκε ότι υπήρξε μέλος του ISIS

O τζιχαντιστής φέρεται να πολέμησε στο παρελθόν με τον ISIS στη Συρία. Η δράση του άρχισε να ξεσκεπάζεται όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε πριν από δύο μήνες στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για ενδοοικογενειακή βία. Η ίδια ανέφερε στις αρχές πως ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Από τότε σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ήταν υπό στενή παρακολούθηση.

Χθες το βράδυ πήγε στην υπηρεσία ασύλου της Αλεξανδρούπολης για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας και συνελήφθη. Μετά τη σύλληψη του, παραδέχτηκε ότι είναι ενεργό στέλεχος του ISIS και πως ήθελε να μεταβεί στη Βόρεια Ευρώπη. Στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη τζιχαντιστή

Στην σχετική της ανακοίνωση η αστυνομία αναφέρει: “Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν. Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης”.

Από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη

Ο 30χρονος έφτασε στην Ελλάδα από τη Συρία. Εκεί υπηρετούσε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Κατά διαστήματα φέρεται να είχε μείνει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Οι έρευνες

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψή του, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές στην Αθήνα. Ο 30χρονος τζιχαντιστής ομολόγησε και έτσι έγινε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα.

Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής έκανε έρευνα στο σπίτι όπου είχε διαμείνει ο 30χρονος το διάστημα που έμεινε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν φωτογραφίες του ίδιου με σημαίες του ISIS αλλά και με άλλους τζιχαντιστές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Με πληροφορίες από alexpoli.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις