Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αλεπού «έκοβε» βόλτες στους δρόμους της Νικήτης

Αλεπού «έκοβε» βόλτες στους δρόμους της Νικήτης

Μια απίστευτη εικόνα τη Νικήτη: μια μικρή αλεπού δεν πτοήθηκε από τον κόσμο και τα φώτα και κατέβηκε στο χωριό για να βρει φαγητό!

Τελευταίες μέρες του καλοκαιριού και στην παραλία της Νικήτης γίνεται… χαμός από τους τελευταίους τουρίστες. Λίγο πιο μακριά όμως, στο παλιό χωριό, μια εικόνα προκάλεσε αίσθηση: μια αλεπού έκανε τη βόλτα της και έψαχνε φαγητό!

Τα παιδιά του χωριού που έπαιζαν στα πέτρινα δρομάκια του οικισμού είδαν μπροστά τους την αλεπού, η οποία κατέβηκε στο χωριό παρά τον κόσμο και τα φώτα.

Η αλεπού, σύμφωνα με το halkidikinews.gr δεν… πτοήθηκε ακόμα κι όταν τα παιδιά τη συνάντησαν και άρχισαν να την τραβούν φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους.

Το φαινόμενο να κατεβαίνουν άγρια ζώα μέσα στους οικισμούς έγινε εντονότερο κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα, όταν λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα ζώα μπορούσαν να πλησιάζουν τα χωριά ανενόχλητα.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής αναγκάστηκε να εκδώσει στις αρχές του καλοκαιριού ανακοίνωση, τονίζοντας ότι οι αλεπούδες είναι δεξαμενή στη φύση μιας εξαιρετικά επικίνδυνης και δυνάμει θανατηφόρας για τον άνθρωπο αρρώστιας, της λύσσας. Έκανε έκκληση στους πολίτες να μην προσεγγίζουν τα ζώα και αποφεύγεται κάθε δραστηριότητα που τα προσελκύει και που μπορεί να τα φέρει σε επαφή με ανθρώπους. Ιδιαίτερα δε το εκούσιο τάισμά τους όπως και η συσσώρευση σκουπιδιών και υπολειμμάτων τροφών.

Πηγή: halkidikinews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις