Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αλί Σαμπαντζί: Οι πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα που είχε ο Τούρκος μεγιστάνας στη Λέρο

Αλί Σαμπαντζί: Οι πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα που είχε ο Τούρκος μεγιστάνας στη Λέρο

Σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης νοσηλεύονται πλέον, ο Τούρκος μεγιστάνας, Αλί Σαμπαντζί, και η σύζυγος του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί, μετά το ατύχημα που είχαν στη Λέρο, όταν το ταχύπλοο του προσέκρουσε σε βράχια. 

Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν μαρτυρίες συγγενών του ζευγαριού, αλλά και κατοίκων της Λέρου για τις συγκλονιστικές στιγμές, αμέσως μετά το ατύχημα, στο οποίο τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο Αλί Σαμπαντζί. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το ταχύπλοο οδηγούσε ο ίδιος ο Τούρκος μεγιστάνας, ωστόσο – σύμφωνα με τις πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ- επέβαινε και ο καπετάνιος, ο οποίος καθόταν στο πίσω μέρος με τους γιους του Σαμπαντζί, Εμρέ και Καάν. Ο καπετάνιος ήταν ο πρώτος που είδε τα βράχια, πέταξε τα παιδιά στη θάλασσα και μετά πήδηξε και ο ίδιος. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, το ταχύπλοο προσέκρουσε στα βράχια και αναποδογύρισε. 

Τα παιδιά τους, έφεραν τον Αλί Σαμπαντζί και την Βουσλάτ Ντογάν στην επιφάνεια της θάλασσας και ο καπετάνιος έλεγξε τον σφυγμό τους και διαπίστωσε ότι ήταν ζωντανοί. 

Εκτός από το ελληνικό Λιμενικό, στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και ο ιδιοκτήτης της ABC Holding, επιχειρηματίας Μεχμέτ Μπασέρ, από τα Άδανα. 

Διασωληνωμένος με σοβαρά τραύματα ο Αλί Σαμπαντζί

Ο Αλί Σαμπαντζί διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου, αφού υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης σπλήνας, ενώ φέρει πολλαπλά κατάγματα στο σώμα του. Η σύζυγος του, χειρουργήθηκε στο πηγούνι, καθώς τη στιγμή της πρόσκρουσης χτύπησε σε τζάμι, της μπροστινής πλευρά του ταχύπλοου. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις