Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Άλκης Καμπανός: Αλέξης Κούγιας και Γρηγόρης Λέων στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου

Άλκης Καμπανός: Αλέξης Κούγιας και Γρηγόρης Λέων στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου

O Αλέξης Κούγιας και ο Γρηγόρης Λέων βρίσκονται ενώπιος ενωπίω στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου. Ο Άλκης Καμπανός έπεσε νεκρός στη Θεσσαλονίκη, σε ένα έγκλημα που συντάραξε τη χώρα…

Για πρώτη φορά από τη μέρα που η σύγκρουσή τους, για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου κορυφώθηκε, Αλέξης Κούγιας και Γρηγόρης Λέων βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο, στη δίκη για τη δολοφονία του του 19χρονου. Ο Άλκης Καμπανός είχε πέσει νεκρός στη Χαριλάου μετά από επίθεση χούλιγκαν. Οι γονείς του, που έχουν συγκλονίσει με τη στάση που έχουν κρατήσει από την πρώτη στιγμή, περιμένουν τις καταδίκες όλων εκείνων που ευθύνονται για το φονικό. Οι τόνοι κατά διαστήματα ανεβαίνουν και το ενδιαφέρον είναι έντονο για ακόμα μία μέρα.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η δίκη για τη φρικτή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, σχολίασε τα όσα κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες οι μάρτυρες υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία στην οδό Θ. Γαζή, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου.

«Έχω μία δυστοκία στο να εξετάζω μητέρες, είτε υπερασπίζομαι τα παιδιά τους, είτε είμαι υποστηρικτής κατηγορίας σε βάρος των παιδιών τους. Αυτή τη δουλειά την έκανε εξαιρετικά το δικαστήριο και ανέδειξε και πτυχές του οικογενειακού περιβάλλοντος των κατηγορούμενων που πολλές φορές θα μπορούσε να πει κάποιος με πολύ ευπρέπεια ότι δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικές για τον τρόπο που οι οικογένειες των συγκεκριμένων κατηγορούμενων αντιμετώπισαν την προσωπικότητα των κατηγορούμενων, ανεχόμενες παραβατικές συμπεριφορές και μάλιστα επικίνδυνες παραβατικές συμπεριφορές», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στους τεχνικούς συμβούλους οι οποίοι αναμένεται να συνεχίσουν τις καταθέσεις τους σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου. Ο ίδιος, δε δίστασε να αναφερθεί και στην υπόθεση Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στην Πάτρα.

«Περιμένω με αγωνία τους μάρτυρες με ειδικές γνώσεις, μάλιστα είναι αυτοί που επαγγελματικά κάθε μέρα κατέστησαν κατηγορούμενη την κ. Πισπιρίγκου και έχω εκφράσει την άποψή μου για την προσωπικότητά τους και την επαγγελματική ειδικά. Μόνο και μόνο για να γίνουν γνωστοί και να εξασφαλίσουν δημοσιότητα, δεν τους ενδιαφέρει, μπορούν να καταεξευτελήσουν τον οποιονδήποτε ιατροδικαστή.

Ειδικά στην υπόθεση αυτή είχαμε την ευκαιρία να έχουμε την κορυφαία ιατροδικαστή μαζί με την κυρία Τσιόλια, την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, την κυρία Λήδα Κοβάτση, η οποία ήρθε στο δικαστήριο και συγκλόνισε».

Πριν την έναρξη της δίκης, τον λόγο ζήτησε και έλαβε η συνήγορος 2ου κατηγορούμενου, η οποία αναφέρθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου.

Σύμφωνα με τη συνήγορο του 2ου κατηγορούμενου, η κ. Αποστολίδου έχει δεχθεί ύβρεις και απειλές για όσα κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου. «Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, στην Αστυνομία. Κλήθηκε μία επιστήμονας να καταθέσει με τις γνώσεις της και δέχθηκε χλευασμό μέσα στο δικαστήριο. Γελούσαν και εξύβριζαν καθ’ όλη τη διάρκεια», τόνισε.

Αμέσως μετά άρχισε να καταθέτει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μάρτυρας υπεράσπισης του 10ου κατηγορούμενου.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις