Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Άλκης Καμπανός: Τι κατέθεσε ο Γρηγόρης Λέων στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου

Άλκης Καμπανός: Τι κατέθεσε ο Γρηγόρης Λέων στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου

Ο Γρηγόρης Λέων κατέθεσε στη δίκη μπροστά στον Αλέξη Κούγια και στους γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου. Ο Άλκης Καμπανός δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, πριν από ένα και πλέον χρόνο…

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μάρτυρας υπεράσπισης του 10ου κατηγορούμενου, άρχισε να καταθέτει στη δίκη για το έγκλημα. Ο Άλκης Καμπανός όπως είπε δέχτηκε μια σειρά από χτυπήματα, αλλά κανένα από αυτά δεν προήλθε από δρεπάνι. Του ζητήθηκε να μιλήσει και να σχολιάσει μια σειρά από φωτογραφίες που του έδειξαν από τη νύχτα του εγκλήματος στην Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά μπροστά στους γονείς του 19χρονου θύματος και στον Αλέξη Κούγια που τους εκπροσωπεί.

Ο Γρηγόρης Λέων, ανέφερε ότι στηρίζει όλα όσα έχει καταγράψει η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση και συμπλήρωσε πως τα ευρήματα είναι αδιαμφισβήτητα. Σε ερώτηση της Προέδρου του δικαστηρίου για το πώς προκλήθηκε ο θάνατος στον 19χρονο Άλκη, ο ίδιος απάντησε πως «το θανατηφόρο τραύμα ουσιαστικά είναι στον δεξιό μηρό. Προκύπτει ότι είχαμε μία κατακλυσμιαία αιμορραγία. Ουσιαστικά από αυτό κατέληξε το παιδί».

Μάλιστα πρόσθεσε, ότι δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ο Άλκης Καμπανός δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ αναφερόμενος στα χτυπήματα που δέχθηκε ο 19χρονος τόνισε πως «δεν μπορούμε να αποδώσουμε τις πλήξεις σε συγκεκριμένο όργανο. Είναι μάλλον συμβατές με χέρι ή πόδι και όχι με ρόπαλο ή οτιδήποτε άλλο. Δεν έχουμε αντίστοιχη αποτύπωση».

Ο Γρηγόρης Λέων, τόνισε ότι κανένα από τα τραύματα που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον 19χρονο Άλκη δεν προκλήθηκε από δρεπάνι. «Το δρεπάνι κάνει εντελώς ανώμαλη πορεία. Δεν έχει βρεθεί το όργανο που προκάλεσε το θανατηφόρο τραύμα», είπε και συμπλήρωσε ότι είναι «σημαντικό στοιχείο οι μαρτυρίες. Το παιδί υπέδειξε στους αστυνομικούς το τραύμα του. Νευρολογικά αντιδρά. Καταλαβαίνει, απαντά και υποδεικνύει».

Αμέσως μετά, ο κ. Λέων κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της κ. Εισαγγελέως σχετικά με τα τραύματα που έφεραν οι δύο φίλοι του Άλκη, το μοιραίο βράδυ στην οδό Θ. Γαζή. Έπειτα, η κ. Εισαγγελέας έδωσε φωτογραφίες για να τις σχολιάσει, με τον ίδιο να απαντά πως «μεγαλύτερη αξία έχουν τα ευρήματα από τις φωτογραφίες, για αυτό και είπα ότι αποδέχομαι τις καταγραφές της κ. Κοβάτση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στα τραύματα και στα χτυπήματα που έφερε ο Άλκης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Εισαγγελέως. «Αν σας πως ότι κάποιος από τους κατηγορούμενους έχει πει για άλλον ότι χτύπησε τον Άλκη με δρεπάνι, θα μου πείτε ότι ψεύδονται;», ρώτησε με νόημα η κ. Εισαγγελέας, με τον ιατροδικαστή να απαντά: «Προφανώς. Όποιος έπληξε το παιδί στον δεξιό μηρό τον οδήγησε στον θάνατο. Δεν προκύπτει ότι είχε τραύμα από δρεπάνι», επανέλαβε.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «η παραχοειδής αιμορραγία είναι τραυματικής αιτιολογίας και είναι σίγουρο ότι προκλήθηκε από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε ο Άλκης. Δεν έχει κανένα θλαστικό χτύπημα εσωτερικά και κανένα ανοιχτό εξωτερικά». Η δίκη διεκόπη για λίγα λεπτά και αναμένεται να συνεχιστεί με τις ερωτήσεις του συνηγόρου της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, Αλέξη Κούγια προς τον ιατροδικαστή και ειδικό σύμβουλο, Γρηγόρη Λέων.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις