Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αλόννησος: Η συγγνώμη αποδείχθηκε χρυσή – Κέρδισε στο δικαστήριο τη δεύτερη ευκαιρία που επιθυμούσε διακαώς!

Αλόννησος: Η συγγνώμη αποδείχθηκε χρυσή – Κέρδισε στο δικαστήριο τη δεύτερη ευκαιρία που επιθυμούσε διακαώς!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεύτερη ευκαιρία αποφάσισε να δώσει το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 42χρονο από την Αλόννησο. Aπό τις έξι κατηγορίες που αντιμετώπιζε καταδικάστηκε για τις τρεις, σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και πέντε ημερών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και χρηματική ποινή 150 ευρώ…

Ο άνδρας κατηγορούνταν για απειλή και εξύβριση, απλή σωματική βλάβη, οπλοφορία, κατοχή ναρκωτικών, και ενδοοικογενειακή απειλή και καταδικάστηκε μόνο για εξύβριση, απειλή και για οπλοφορία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά από κατανάλωση αλκοόλ, τηλεφώνησε στην εν διαστάσει σύζυγο του που βρίσκονταν σε φιλικό της σπίτι, να βγει έξω γιατί ήθελε κάτι να της πει. Κατευθυνόμενος προς το σημείο της συνάντησης, ο άνδρας βρέθηκε τυχαία με έναν γείτονα του, με αποτέλεσμα να του επιτεθεί λεκτικά και με το σουγιά που είχε στα κλειδιά του, να του προκαλέσει γρατσουνιά στο χέρι.

Ακούγοντας τον καυγά, η γυναίκα του και μια φίλη της, βγήκαν από το σπίτι, με τον 42χρονο να τις εξυβρίζει, όπως και τον σύντροφο της φίλης της, που επιχείρησε να τον ηρεμήσει. Επί τόπου κλήθηκαν δύο αστυνομικοί από τον τοπικό σταθμό, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους βρέθηκαν στο στόχαστρο του άνδρα, που τους έβρισε και τους απείλησε ότι θα τους “ξηλώσει”.

Οι αστυνομικοί τελικά τον συνέλαβαν και κατέσχεσαν τον σουγιά, και 0,9 γραμ. χασίς που βρίσκονταν μέσα στο τσαντάκι του. Στην απολογία του ο δράστης του περιστατικού απέδωσε τις πράξεις του στο ποτό και ζήτησε συγγνώμη.

Υποστήριξε ότι ποτέ δεν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών και ότι άλλος του έβαλε τα ναρκωτικά στο τσαντάκι του. Ο αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας ζήτησε την τιμωρία του, ώστε όπως είπε να μην το ξανακάνει, με τον εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή του μόνο για την εξύβριση και την απειλή κατά των αστυνομικών οργάνων, όπως και την κατοχή του σουγιά.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ του δόθηκε και το δικαίωμα της άσκησης έφεσης, για να μην οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς στο παρελθόν είχε καταδικαστεί. Μάλιστα ο εισαγγελέας της έδρας του συνέστησε την προσοχή, λέγοντας ότι μέχρι να γίνει η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, θα πρέπει να είναι ο καλύτερος πολίτης της Αλοννήσου.

Πηγή: magnesianews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις