Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αμαλιάδα: Επιστροφή στο σχολείο μετά το μαχαίρωμα – Δράστης και θύμα πρόσωπο με πρόσωπο ξανά!

Αμαλιάδα: Επιστροφή στο σχολείο μετά το μαχαίρωμα – Δράστης και θύμα πρόσωπο με πρόσωπο ξανά!

Ο 15χρονος που μαχαιρώθηκε επιστρέφει στο σχολείο του στην Αμαλιάδα, μαζί με τον 16χρονο δράστη. Ο τελευταίος δηλώνει μετανιωμένος…

Στο σχολείο τους επιστρέφουν οι δυο έφηβοι που ενεπλάκησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε αιματηρό καυγά στο προαύλιο. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και η εισαγγελέας αναμένει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον τραυματισμό του 15χρονου από τον συμμαθητή του.

Οι δυο νέοι αναμένεται να βρεθούν σήμερα πρόσωπο με πρόσωπο στο σχολείο τους. Σύμφωνα με το δικηγόρο του 16χρονου που κατηγορείται για τον τραυματισμό του συμμαθητή του, ο δράστης έχει μετανιώσει για την πράξη του και θα επιστρέψει στο σχολείο του ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές της Εισαγγελέως.

Εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο Αμαλιάδας με έντονη αδιαθεσία μεταφέρθηκε χθες το πρωί ο διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας, την ώρα που είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Βασίλη Δημητρέλλο.

Ο κ. Δημητρέλλος είχε επισκεφθεί τον διευθυντή για να μιλήσουν για το περιστατικό με το μαχαίρωμα του 15χρονου από τον 16χρονο συμμαθητή του και σύμφωνα με πληροφορίες, ξαφνικά μπροστά στον κ. Δημητρέλλο αισθάνθηκε έντονη δυσφορία.

Τι είπε ο 15χρονος που μαχαιρώθηκε

“Ήμουν με την παρέα μου στο προαύλιο του σχολείου, κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος. Κάποιοι που τον έβλεπαν να έρχεται μου είπαν “πρόσεχε”. Τότε εγώ γύρισα το κεφάλι μου αριστερά και τον είδα να προσπαθεί να με μαχαιρώσει στο πρόσωπο. Σήκωσα το χέρι μου και με βρήκε κάτω από τον αγκώνα. Μετά μου έριξε μία στην πλάτη και έφυγε” είπε αρχικά στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Ο 15χρονος υποστήριξε ότι ο δράστης είχε πραγματοποιήσει και στο παρελθόν ανάλογη επίθεση. “Το είχε κάνει πριν από λίγο διάστημα σε παιδί και έξω από το σχολείο”.

Όσον αφορά στα αίτια της αιματηρής επίθεσης, ο ανήλικος μαθητής που τραυματίστηκε είπε: “Πιο παλιά, η παρέα του ήθελε να με βάλει στη δική τους ομάδα. Μιλάμε για αθλητική ομάδα. Εγώ δεν ήθελα να μπω και από τότε άρχισε να με απειλεί ότι θα με μαχαιρώσει. Μου είχε πετάξει και ένα ξύλο χωρίς ευτυχώς να με πετύχει.”

“Είχε έρθει μια φορά στο σχολείο και μου είπε ότι θα μου επιτεθεί γιατί εγώ πείραξα ένα παιδί. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Του ζήτησα να μιλήσουμε ήρεμα αλλά εκείνος δεν είχε τέτοιο σκοπό”.

Ο 15χρονος τονίζει πως δεν απευθύνθηκε στη διεύθυνση του σχολείου για τις απειλές που δεχόταν, επειδή πίστευε πως οι καθηγητές και ο διευθυντής δεν θα έκαναν τίποτα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις