Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αμαλιάδα: Κατάληψη στο σχολείο που μαχαιρώθηκε ο 15χρονος μαθητής – Τι ζητούν οι συμμαθητές του – video

Αμαλιάδα: Κατάληψη στο σχολείο που μαχαιρώθηκε ο 15χρονος μαθητής – Τι ζητούν οι συμμαθητές του – video

Νέες διαστάσεις παίρνει το θέμα με το μαχαίρωμα 15χρονου μαθητή, από συμμαθητή του, στο σχολείο της Αμαλιάδας. Υπό κατάληψη το Λύκειο…

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το 1o Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος του 15χρονου συμμαθητή τους, που τον περασμένο μήνα χτυπήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο από συμμαθητή του.

Ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση και ο 15χρονος να μείνει μαζί τους. Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, την κατάληψη αποφάσισαν η πρώτη και δευτέρα τάξη και τις επόμενες ώρες θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση που θα κρατήσουν.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΙ, το συμβούλιο αποφάσισε να διωχθεί από το σχολείο ο 15χρονος μαθητής που μαχαιρώθηκε, όπως και ο συμμαθητής του, που του επιτέθηκε!

Τα νέα σχολεία που καλούνται να πάνε πλέον οι δύο μαθητές είναι σε απόσταση 20 και 30 χιλιομέτρων από τα σπίτια τους!

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα του μαθητή στην εκπομπή μετά το συμβούλιο ενημερώθηκε ότι ο γιος της πρέπει να αλλάξει σχολικό περιβάλλον, χωρίς να την ενημερώσουν για τον λόγο που πάρθηκε αυτή η απόφαση.

Της είπαν απλώς να απευθυνθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η μητέρα έκανε αίτηση για να λάβει τα πρακτικά της απόφασης, τα οποία θα της σταλούν ταχυδρομικά.

Όπως είπε επίσης η μητέρα του μαθητή κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ζήτησαν τον λόγο από το παιδί της γιατί το συμβάν πήρε τόσο μεγάλη έκταση στα μέσα ενημέρωσης ενώ τον ρώτησαν γιατί ισχυρίστηκε ότι το σχολείο πιθανόν να μην έκανε κάτι αν γνώριζε τη συμπεριφορά του συμμαθητή του. Ο μικρός σύμφωνα μάλιστα με τη μητέρα του απολογήθηκε για τις δηλώσεις του.

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις