Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αμφίπολη: Χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της ανασκαφής ζήτησε ο Λ. Κυρίζογλου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης της αρχαιολογικής ανασκαφής στην Αμφίπολη ζήτησε από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Πολιτισμού ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τον χαιρετισμό του στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κυρίζογλου σημείωσε ότι η ΠΕΔ-ΚΜ “είναι αντίθετη στη μη πρόσκλησή της στη σύσκεψη που έγινε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη υπό τον πρωθυπουργό”, έκανε αρκετές αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο, τον Αριστοτέλη και τη δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα, ενώ για το ρόλο της αυτοδιοίκησης είπε χαρακτηριστικά ότι “δημοκρατία άνευ αυτοδιοικήσεως ολίγον διαφέρει παιδικού παιγνίου”.

Για τον “Καλλικράτη” ανέφερε ότι επτά χρόνια μετά από την καθιέρωση της νέας αρχιτεκτονικής της αυτοδιοίκησης, ο ιδρυτικός νόμος του έγινε αγνώριστος από τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις των διατάξεών του, επισήμανε ότι καμία κυβέρνηση δεν εκδίδει το Προεδρικό Διάταγμα, ώστε οι δήμοι να κάνουν δημοτικά δημοψηφίσματα για μείζονα ζητήματα τοπικής σημασίας και πρόσθεσε ότι τα χρηματοδοτικά προγράμματα έμειναν ανεφάρμοστα και δεν υπήρξε η στήριξη του εγχειρήματος με πόρους, προσωπικό και μέσα.

Για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης είπε ότι η ενδημούσα κρίση καταρράκωσε τα δημοτικά έσοδα, η μείωση των οποίων συνεχίζεται και για το επόμενο έτος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ασυνεπής μετεκλογικά σε σχέση με τις προεκλογικές διακηρύξεις της και ζήτησε η κυβέρνηση “να περικόψει πρώτα τις δικές τις δαπάνες και μετά τις δαπάνες των δήμων”. Σε ό,τι αφορά τα θεσμικά ζητήματα είπε : “δεν θα συναινέσουμε σε συστήματα που θα οδηγήσουν στην ακυβερνησία και διάλυση των δήμων”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε