Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Άμφισσα: Αποφυλακίζεται ο κρεοπώλης που είχε σκοτώσει την 13χρονη Γιαννούλα το 2018

Άμφισσα: Αποφυλακίζεται ο κρεοπώλης που είχε σκοτώσει την 13χρονη Γιαννούλα το 2018

Ο κρεοπώλης αποφυλακίζεται 6 χρόνια μετά το έγκλημα στην Άμφισσα, με τη δολοφονία της 13χρονης. Πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος και του είχε επιβληθεί κάθειρξη 17 ετών…

Σε χρόνο ρεκόρ αποφυλακίζεται ο 44χρονος σήμερα κρεοπώλης για το έγκλημα που διέπραξε στην Άμφισσα. Για τη δολοφονία ενός 13χρονου κοριτσιού, τον Ιούνιο του 2018. Σε ένα φονικό που είχε σημειωθεί σε καταυλισμό Ρομά. Ο κατηγορούμενος που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 ετών και 4 μηνών, επικαλέστηκε προβλήματα υγείας των γονιών, επαγγελματικές υποχρεώσεις, τα μεροκάματα που είχε κάνει στις φυλακές και την καλή συμπεριφορά που επέδειξε μετά τον φόνο. Πέτυχε τον στόχο του και έτσι άνοιξε ο δρόμος της ελευθερίας του.

Αναβλήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, η δίκη του 44χρονου – σήμερα – κρεοπώλη από την Άμφισσα, που τον Ιούνιο του 2018 είχε αφαιρέσει τη ζωή της 13χρονης Γιαννούλας στον καταυλισμό των Ρομά της περιοχής.

Η αναβολή δόθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου της οικογένειας της αδικοχαμένης Γιαννούλας, Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος συμμετείχε σε άλλη δίκη. Ωστόσο, ο συνήγορος του κατηγορουμένου, ζήτησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής που είχε επιβάλλει στον εντολέα του πρωτόδικα το ΜΟΔ Καρπενησίου, ήτοι 17 χρόνια και 4 μήνες, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς έχει εκτίσει σχεδόν 6 χρόνια στη φυλακή και έχει επίσης 900 μεροκάματα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας των γονιών του και επαγγελματικές υποχρεώσεις του ιδίου προκειμένου να αποφυλακιστεί, στοιχεία που βάρυναν ώστε το Δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημά του.

Σημειώνουμε ότι ο κατηγορούμενος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τετελεσμένης και σε απόπειρα.

Τον Οκτώβριο του 2021 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας με ψήφους των λαϊκών δικαστών (4-3), οι παραπάνω κατηγορίες είχαν μετατραπεί σε πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως η επικίνδυνη σωματική βλάβη και η ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τις οποίες κρίθηκε ένοχος και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών, κάτι που τον οδηγούσε από τότε, εκτός φυλακής.

Σε βάρος της συγκεκριμένης απόφασης όμως, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου, η οποία και είχε γίνει δεκτή, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να ισχύει η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις