Τρίτη, 23 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Αμοργός: 72 ώρες αγωνίας για τον 59χρονο Αμερικανό αγνοούμενο – Στο νησί η σύντροφος και ο αδερφός του

Αμοργός: 72 ώρες αγωνίας για τον 59χρονο Αμερικανό αγνοούμενο – Στο νησί η σύντροφος και ο αδερφός του

Τρία δραματικά 24ωρα έχουν περάσει από την στιγμή που ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας αγνοείται στην Αμοργό.

Πυροσβεστική, αστυνομία, διασώστες και εθελοντικές ομάδες «χτενίζουν» όλα τα πιθανά σημεία στην Αμοργό, από τα οποία μπορεί να πέρασε ο Αμερικανός τουρίστας κατά την πεζοπορία του, σε ένα μακρύ και δύσβατο μονοπάτι του νησιού.

Την ίδια ώρα, έκκληση για να βρεθεί ο 59χρονος, απευθύνουν η σύντροφος και ο αδερφός του αμερικανού συνταξιούχου, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή είναι σε επικοινωνία με τις αρχές. Στο νησί εδώ και λίγες ώρες βρίσκονται ο αδελφός και η σύντροφος του 59χρονου, μαζί με δυο εξειδικευμένους διασώστες από τη Γαλλία, οι οποίοι συμμετέχουν και αυτοί στις έρευνες.

Στις φωτογρεαφίες που εξασφάλισε το newsit.gr, φαίνονται ο αδελφός και η σύντροφος του πρώην αστυνομικού, να σχεδιάζουν το σημείο από όπου θα ξεκινήσουν τις έρευνές τους.

Στις εξονυχιστικές αναζητήσεις που γίνονται στο νησί εκτός από σκύλους έρευνας και διάσωσης, ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και εναέριο μέσο εθελοντικής ομάδας, προστέθηκαν σήμερα και άλλοι πέντε πυροσβέστες και κλιμάκιο από το αστυνομικό τμήμα της Νάξου, με επικεφαλής αξιωματικό από τη Νάξο.

Η ακτίνα των ερευνών έχει ανοίξει, με τους διασώστες και τους πυροσβέστες να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την μεγάλη έκταση της διαδρομής και πέριξ αυτής, ούτως ώστε να εντοπίσουν τον 59χρονο άντρα.

Ο αγνοούμενος είχε μαζί του δυο κινητά τηλέφωνα, με αριθμούς Γαλλίας και ΗΠΑ. Στις έρευνες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο τα στοιχεία που θα αξιοποιηθούν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, καθώς με αυτόν τον τρόπο οι Αρχές θα εξετάσουν πού εξέπεμψαν σήμα τελευταία φορά τα δυο κινητά που είχε μαζί του.

Μάλιστα, τελευταία επικοινωνία είχε με την αδερφή του στην οποία έστειλε φωτογραφία την πινακίδα του μονοπατιού. Την εξαφάνιση του 59χρονου δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα της Αμοργού ένας φίλος του, με τον οποίο βρίσκονταν στο νησί για διακοπές.

Όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, ο αμερικανός φίλος του ξεκίνησε για πεζοπορία στις 07.05 το πρωί της Τρίτης (11.06.2024) από την περιοχή της Αιγιάλης, ακολουθώντας χαρακτηρισμένο μονοπάτι, με τελικό προορισμό τα Κατάπολα Αμοργού.

Σύμφωνα με πληροφοριακή πινακίδα, ενδεικτικός χρόνος διαδρομής είναι οι 4 ώρες και 5 λεπτά, ωστόσο λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, ο ίδιος ανησύχησε καθώς διαπίστωσε πως δεν έχει φτάσει στα Κατάπολα και άρχισε να του τηλεφωνεί, χωρίς όμως να παίρνει απάντηση.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από όλους τους αστυνομικούς στην Αμοργό με τη συνδρομή Πυροσβεστών και εθελοντών διασωστών, ενώ εστάλη αίτημα για να εντοπιστεί το σήμα των κινητών τηλεφώνων.

Η αρχηγός της εθελοντικής ομάδας Αμοργού, Σοφία Άτσα μιλώντας στο newsit.gr κάνει λόγο για μία «πολύ δύσβατη περιοχή. Στα βατά σημεία και με drone και με ελικόπτερα δεν φαίνεται κάτι. Επιπλέον έχουμε κάνει τρεις φορές την κάθε διαδρομή. Έχουμε επικεντρωθεί στις περιοχές που έδινε στίγμα, πχ. Τερλάκι, Λέλι. Είναι μία τεράστια περιοχή, φαράγγι, βουνά χωρίς μονοπάτια».

Όπως μας εξηγεί «σήμερα ξεκινήσαμε από τις 5 τα ξημερώματα, αλλά οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Στις 9 το πρωί, η θερμοκρασία ήταν στους 38 βαθμούς. Είμαστε άνθρωποι, πυροσβέστες, αστυνόμικοί και εθελοντές διασώστες από το νησί μας, από την Σύρο, από την Πάρο, τη Νάξο, από διάφορες περιοχές και νησιά.  Οι εθελοντές από την Πάρο μάλιστα έχουν και θερμικές κάμερες και ‘’σκάναραν’’ το βουνό» λέει στο newsit.gr η Πρόεδρος της ΕΔΟΚ Αμοργού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις