Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καβάλα: Απολύονται συνοριοφύλακες για Lower “χωρίς αντίκρισμα”

Καβάλα: Απολύονται συνοριοφύλακες για Lower “χωρίς αντίκρισμα”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Στη Διαύγεια του αρμόδιου Υπουργείου αναρτήθηκαν πριν λίγες ημέρες οι οριστικές αποφάσεις που αφορούν δύο συνοριοφύλακες που επί σειρά ετών εργάζονται στο Νομό Καβάλας.

Και οι δύο απολύονται μιας και η έρευνα του υπουργείου απέδειξε ότι στα δικαιολογητικά πρόσληψης τους (διαγωνισμός έτους 2000) περιλαμβάνονται πτυχία ξένης γλώσσας (Lower) χωρίς αντίκρισμα.

Οι δύο συνοριοφύλακες απολύονται, πλέον πρέπει να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια. Από το φιλικό τους περιβάλλον γίνεται γνωστό ότι και οι δύο εμφάνισαν πτυχίο ξένης γλώσσας του ίδιου φροντιστηρίου της Καβάλας. Το φροντιστήριο σήμερα δεν λειτουργεί κι ο επαγγελματίας έχει συνταξιοδοτηθεί.

Και οι δύο ισχυρίζονται ότι έδωσαν κανονικά εξετάσεις, στις οποίες όπως ενημερώθηκαν από το φροντιστήριο πέτυχαν. Με την εξέλιξη της υπόθεσης τους είναι υποχρεωμένοι να γυρίσουν πίσω τουλάχιστον 25 χρόνια και να αποδείξουν (αν μπορέσουν) ότι αυτοί ήταν τα βασικά θύματα απάτης.

Το δημόσιο με αφετηρία εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών το 2015 άρχισε να ψάχνει τα δικαιολογητικά των έως τότε προσλήψεων. Ανέκυψαν διάφορες «παραφωνίες», έγιναν απολύσεις ενώ υπήρξαν ακόμη και καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων σε διάφορες κατηγορίες πρώην δημοσίων υπαλλήλων.

Συνδικαλιστές συνάδελφοι τους που ρωτήθηκαν σχετικά ισχυρίστηκαν ότι η απόφαση απόλυσης ήταν δυστυχώς αναμενόμενη λόγω όσων είχαν προηγηθεί στην ίδια υπόθεση.

Πηγή: proininews

Αν. Μακεδονία και Θράκη Τελευταίες ειδήσεις