Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξάνθη: Τα μέτρα πυρασφάλειας του εργοστασίου έσωσαν ανθρώπινες ζωές

Ξάνθη: Τα μέτρα πυρασφάλειας του εργοστασίου έσωσαν ανθρώπινες ζωές
ΦΩΤΟ από το xanthi2

Η υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, είναι η βάση της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia…

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT προχώρησε στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της, μέσα από επενδύσεις σε νέο, αποδοτικότερο εξοπλισμό, συνολικής αξίας €4,3 εκ..

Οι επενδύσεις αυτές οδήγησαν σε αύξηση της παραγωγής κατά 24%, με την ετήσια παραγωγή να σημειώνει ιστορικό υψηλό 1,9εκ στοιχείων, καθιστώντας το εργοστάσιο της SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη σε παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα πολύ καλά μέτρα πρσασφάλειας, ήταν και η αιτία που δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωη. Συμφωνα με πληροφορίες απο τη διοίκηση της εταιρειίς, θα αποκατασταθούν αμεσα ολες οι ζημιές και θα γίνει και επέκταση του εργοστασίου!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας SUNLIGHT, η μονάδα παραγωγής στην Ξάνθη αποτελεί βασικό παράγοντα της δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας, η οποία επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη μιας από τις πλέον σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα. Η συνολική έκταση της μονάδας είναι 142.000 τ.μ., ενώ οι στεγασμένοι χώροι ξεπερνούν τα 55.000 τ.μ.

Η μονάδα παραγωγής έχει λάβει πιστοποίηση για τη χρήση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας (ISO 9001:2008), περιβάλλοντος (ISO 14001:2004) και υγείας και ασφάλειας στην εργασία (BS OHSAS 18001:2007). Διαθέτει τέσσερις εξελιγμένες γραμμές παραγωγής για τους εξής τύπους μπαταριών:

Βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου-οξέος κλειστού και ανοικτού τύπου (για εφαρμογές κίνησης & για εφεδρική χρήση)
Προηγμένες μπαταρίες μολύβδου-οξέος για υποβρύχια πρόωση
Μπαταρίες αργύρου-ψευδαργύρου για τορπίλες μάχης και ασκήσεων
Οι ίδιες εγκαταστάσεις στεγάζουν τον χώρο αποθήκευσης και διακίνησης των προϊόντων της εταιρείας, συνολικής επιφάνειας 8.500 τ.μ. που περιλαμβάνει 6 ράμπες φόρτωσης και 11.200 σημεία απόθεσης παλετών.

 

Αν. Μακεδονία και Θράκη Τελευταίες ειδήσεις