Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα έργα ύψους 11,6 εκατομμυρίων ευρώ στην Ανατολική Μακεδονία

Νέα έργα ύψους 11,6 εκατομμυρίων ευρώ στην Ανατολική Μακεδονία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και η υλοποίηση στρατηγικών έργων υποδομών στην Π.Α.Μ.Θ. καθώς και η διερεύνηση, το προσεχές διάστημα, από πλευράς υπουργείου Οικονομίας, όλων των δυνατοτήτων χρηματοδότησης των αναγκαίων αυτών έργων, συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης…

Στη συνάντηση ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Χρήστος Μέτιος, παρουσία και του γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή.

Ο κ. Χαρίτσης, ενέκρινε επιπλέον, τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους οκτώ νέων έργων και μελετών στην Π.Α.Μ.Θ., ύψους 11,6 εκομμυρίων ευρώ. Αφορούν υποδομές όπως η επισκευή και ο εξοπλισμός κτιρίων της Περιφέρειας, η συντήρηση του οδικού δικτύου αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα (αναδασμοί, αγροτικός εξηλεκτρισμός, κ.α.).

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, δήλωσε “Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της Π.Α.Μ.Θ. και από την πρώτη στιγμή, κυβέρνηση και υπουργείο Οικονομίας, κινητοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο μέσο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. Σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, υλοποιούμε όλα τα αναγκαία έργα, μικρά και μεγάλα, που αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες των τοπικών οικονομιών. Είναι στρατηγική μας επιλογή να χρηματοδοτήσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα βοηθήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν. Μακεδονία και Θράκη Τελευταίες ειδήσεις