Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σαμοθράκη: Επιτέλους φεύγουν με τα πλοία οι εγκλωβισμένοι

Σαμοθράκη: Επιτέλους φεύγουν με τα πλοία οι εγκλωβισμένοι
ΦΩΤΟ από το evrosoline

Μετά από 8 ημέρες απίστευτης ταλαιπωρίας του κόσμου, η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται στη Σαμοθράκη…

Για πολλές ημέρες δεν υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα εκατοντάδες τουρίστες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο νησί.

Ο ερχομός του Καταμαράν “Andros Jet” και το πρώτο δρομολόγιο χθες το βράδυ από την Καμαριώτισσα στην Αλεξανδρούπολη, σε συνδυασμό με την επανέναρξη των δρομολογίων του ταχύπλοου επιβατηγού ΖΕΦΥΡΟΣ και του οχηματαγωγού ΑΝΑΧ που ναύλωσε για πέντε ημέρες η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δείχνουν να εξομαλύνουν την κατάσταση και να εκτονώνουν την ένταση και τα απόλυτα δικαιολογημένα παράπονα όσων δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν.

Στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, τα ξημερώματα της Πέμπτης 15 Αυγούστου, εκατοντάδες άνθρωποι αποκλεισμένοι στο νησί της Σαμοθράκης, περίμεναν να επιβιβαστούν στο «Andros Jet» για να ταξιδέψουν προς στην Αλεξανδρούπολη.

Το πλήρωμα του καταμαράν και οι λιμενικοί ενημέρωσαν τους ταλαιπωρημένους  πολίτες, ότι θα πρέπει αρχικά να εκδώσουν εισιτήρια και στη συνέχεια να επιβιβαστούν.

Ένταση σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δημιουργήθηκε όταν δεν κατάφεραν φυσικά, να μπουν όλοι όσοι περίμεναν στο πλοίο, ενώ κάποιοι από εκείνους που έμειναν απ΄έξω, προσπάθησαν αργότερα να μπουν σε άλλο καράβι, που “επιστρατεύτηκε” για να μεταφέρει οχήματα.

Σύμφωνα με το evros-news, κατά τη διάρκεια της νύχτας μια ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να κάνει… ντου στο οχηματαγωγό ANAX που είχε δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης για να μεταφέρει αυτοκίνητα και φορτηγά -και όχι επιβάτες- στην Αλεξανδρούπολη.

Στο συμβάν επενέβησαν άνδρες του Λιμενικού της Σαμοθράκης, οι οποίοι μαζί με κατοίκους και -πιο ψύχραιμους- επιβάτες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποτρέψουν την «έφοδο» στο οχηματαγωγό.

Στο μεταξύ χθες, η ακτοπλοϊκή εταιρεία SEAJETS, ανακοίνωσε τα δρομολόγια που θα πραγματοποιήσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Andros jet» έως και αύριο, Παρασκευή.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

“Η SEAJETS ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του υπουργού Ναυτιλίας I. Πλακιωτάκη και της κυβέρνησης για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, στέλνει το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο “Andros Jet” προκειμένου να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό και να εξομαλυνθεί η σύνδεση.

Ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης και σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον δρομολόγια, θα υπάρξει άμεσα νεότερη ενημέρωση.

Η κίνηση αυτή της SEAJETS είναι στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς πρώτα για τους κατοίκους του νησιού, αλλά και για όλους τους ταξιδιώτες επισκέπτες και ξένους τουρίστες χωρίς να υπολογίσει το κόστος”. Προσθέτει πως “τα έξοδα μεταφοράς του πλοίου από τις νότιες Κυκλάδες στη Σαμοθράκη σε συνδυασμό με τα έξοδα των δρομολογίων, της παραμονής του πλοίου και του πληρώματος δεν δύναται να καλυφθούν από τα αναμενόμενα έσοδα”.

Πηγή: thestival, evros-news, ΣΚΑΪ

Αν. Μακεδονία και Θράκη Τελευταίες ειδήσεις