Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βίντεο – ντοκουμέντο: Τούρκοι διακινητές ετοιμάζονται να περάσουν Σύρους στον Έβρο [vid]

Βίντεο – ντοκουμέντο: Τούρκοι διακινητές ετοιμάζονται να περάσουν Σύρους στον Έβρο [vid]
ΦΩΤΟ από evros-news

Στο βίντεο φαίνονται δύο Τούρκοι διακινητές, στην τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου, οι οποίοι ετοιμάζονται να περάσουν με φουσκωτή βάρκα στην απέναντι πλευρά Σύρους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, η περιοχή είναι απέναντι από το χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου και στο βίντεο φαίνονται καθαρά ξαπλωμένοι οι δύο Τούρκοι, οι οποίοι είναι χαμογελαστοί αφού πήραν από 900 ευρώ για κάθε Σύρο, προκειμένου να τον περάσουν στην Ελλάδα. Όταν οι πρόσφυγες έφτασαν εδώ, έδωσαν το βίντεο στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χάρη θεοχαρίδη, που το δημοσιοποίησε.

Πρόκειται για ζευγάρι που ήρθε από την Δαμασκό της Συρίας παράνομα μέσω του ποταμού Έβρου και για να περάσει μόνο το ποτάμι, πλήρωσε 1800 ευρώ -από 900 ο καθένας.

Σύμφωνα με μεταφραστή, αυτό που λέει ο πρόσφυγας που τράβηξε το βίντεο είναι: «Είμαστε στην πλευρά της Τουρκίας. Απέναντι είναι η Ελλάδα και ετοιμαζόμαστε να περάσουμε το ποτάμι με φουσκωτό που έχουμε στη διάθεση μας, από τα δύο άτομα που βλέπετε ξαπλωμένα λες και είναι έτοιμα να… πυροβολήσουν».

Σύμφωνα με το evros-news, καθημερινά πλέον περνούν τον ποταμό Έβρο πάνω από 300 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες και έτσι κάθε εβδομάδα περνούν πάνω από 2000 άνθρωποι. Οι κάτοικοι του Έβρου, κυρίως των παρέβριων περιοχών αρχίζουν να φοβούνται, αφού κάθε πρωί όλοι βρίσκουν πρόσφυγες στις αυλές και στις αποθήκες τους.

Πηγή: evros-news

 

Αν. Μακεδονία και Θράκη Τελευταίες ειδήσεις