Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανδραβίδα: Ατζαμήδες ληστές – Ανατίναξαν ΑΤΜ, αλλά δεν κατόρθωσαν να πάρουν τα χρήματα

Ανδραβίδα: Ατζαμήδες ληστές – Ανατίναξαν ΑΤΜ, αλλά δεν κατόρθωσαν να πάρουν τα χρήματα

Ατζαμήδες αποδείχτηκαν ληστές που επιχείρησαν να κλέψουν ΑΤΜ στην Ανδραβίδα, καθώς ανατίναξαν μεν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, που βρισκόταν στην είσοδο σούπερ μάρκετ, αλλά τελικά έφυγαν άπραγοι, καθώς δεν κατόρθωσαν να πάρουν τα λεφτά.

Όπως ανέφερε το patrisnews.com η απόπειρα ληστείας στην Ανδραβίδα έγινε περίπου στις 3:15 τα ξημερώματα της Παρασκευής (6.10.2023). Οι τρεις ληστές έφτασαν στο σημείο που βρισκόταν το ΑΤΜ με ένα ένα λευκό SUV, το οποίο φαίνεται πως ήταν κλεμμένο.

Οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εμβόλισαν με το πίσω μέρος του οχήματός τους την κεντρική πόρτα του καταστήματος στην Ανδραβίδα και την έσπασαν.

Στη συνέχεια προσέγγισαν το ΑΤΜ και το ανατίναξαν με εκρηκτικό μηχανισμό.

Έλα όμως, που παρά την έκρηξη δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την κασετίνα του ΑΤΜ στην οποία ήταν μέσα τα λεφτά. Οι ληστές δεν πτοήθηκαν. Έβγαλαν ένα τροχό κοπής μετάλλων και προσπάθησαν να ανοίξουν την κασετίνα.

Πάλι όμως, απέτυχαν. Έτσι έφυγαν άπραγοι από το σημείο.

Την διαδρομή του λευκού SUV των δραστών, αλλά και την επιχείρηση εισβολής με αυτό στην είσοδο του σούπερ μάρκετ στην Ανδραβίδα, όπου βρισκόταν το ΑΤΜ, κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας που ήταν στην περιοχή.

Η αστυνομία εξετάζει το υλικό, προκειμένου να ταυτοποιήσει τους ληστές.

Έκαψαν το αυτοκίνητο

Οι τρεις άνδρες μετά την αποτυχημένη ληστεία κατευθύνθηκαν σε αγροτική περιοχή στο Τραγανό, περίπου ενάμιση χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της επίθεσης στο ΑΤΜ στην Ανδραβίδα. Εκεί εγκατέλειψαν το λευκό SUV βάζοντάς του φωτιά για να εξαφανίσουν κάθε τους ίχνος.

Οι δράστες μάλιστα φαίνεται πως ήταν… επαγγελματίες αφού είχαν σβήσει ακόμα και τον αριθμό πλαισίου του κλεμμένου οχήματος που χρησιμοποίησαν, ώστε να κάνουν πιο δύσκολο το έργο της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών, περίμεναν ακόμα δύο συνεργοί τους σε δεύτερο όχημα όπου επιβιβάστηκαν και οι υπόλοιποι τρεις και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πανομοιότυπος τρόπο με άλλη ληστεία

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ο τρόπος της δράσης τους καθώς έχει πολλές ομοιότητες με εκείνη των δραστών του ΑΤΜ που απέσπασαν 243.000 ευρώ από ΑΤΜ στο Πεταλίδι της γειτονικής Μεσσηνίας τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Οι αρχές μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο της σύνδεσης των δύο υποθέσεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις