Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ανδραβίδα: «Έτσι φτάσαμε στο φρικτό έγκλημα με τις 4 δολοφονίες» – Η ώρα της αυτοκριτικής για όλους

Ανδραβίδα: «Έτσι φτάσαμε στο φρικτό έγκλημα με τις 4 δολοφονίες» – Η ώρα της αυτοκριτικής για όλους

Η Ανδραβίδα παραμένει σοκαρισμένη από τις δολοφονίες των γονέων και των δύο παιδιών τους. Άνθρωποι που γνώριζαν τον καθ ομολογία δράστη, συνθέτουν το παζλ των δραματικών γεγονότων…

Η Ανδραβίδα παραμένει στο επίκεντρο μετά το φρικτό έγκλημα που στοίχισε 4 ανθρώπινες ζωές. Ο 60χρονους που συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα, έχει ομολογήσει για την ώρα μόνο την εκτέλεση των γονέων. Για τα παιδιά λέει ότι δεν θυμάται τι ακριβώς έγινε. Οι αστυνομικοί πάντως θεωρούν πως ήταν εκείνος που τα σκότωσε και έφυγε για να αποφύγει τη σύλληψη.

Οι αναρτήσεις και οι πράξεις του 60χρονου δείχνουν έναν άνθρωπο με ακραία και παραβατική συμπεριφορά, που μάλιστα δεν είχε κρύψει τα ρατσιστικά του ένστικτα. Για χρόνια όμως, αν και πολλοί γνώριζαν, δεν είχαν προχωρήσει σε καταγγελία, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος να κυκλοφορεί ελεύθερος. Επικίνδυνος ανά πάσα στιγμή.

Ο 60χρονος είναι και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών. Ο γιος του ένστολος, η κόρη του φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Μένουν και τα δύο με τις μητέρες τους. Δύο διαζύγια είχε ο συγκεκριμένος άνδρας και έμενε μόνος του σε μία βίλα στην Ανδραβίδα. Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, στο παρελθόν ασχολείτο με τον τζόγο και είχε καταφέρει να κερδίσει σημαντικά χρηματικά ποσά. Στο σπίτι του, πάνω από 500 τετραγωνικά μέτρα, υπήρχαν κάμερες για λόγους ασφαλείας.

Αυτός ο άνθρωπος μόνο άγνωστος και απαρατήρητος δεν περνούσε στην Ανδραβίδα. Πριν από χρόνια είχε πυροβολήσει 7 φορές γείτονά του, επειδή τα βράδια έβηχε και τον ενοχλούσε. Τότε σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν βρέθηκε στο εδώλιο επειδή το θύμα που κλήθηκε να τον αναγνωρίσει, εξέφρασε επιφυλάξεις. Τη μέρα της επίθεσης ο 60χρονος σήμερα, φορούσε κουκούλα και τα χαρακτηριστικά του, δεν διακρίνονταν με ευκρίνεια. Αργότερα όμως ο καθ ομολογία δράστης του πρόσφατου φονικού, φέρεται να είχε παραδεχτεί τα όσα έκανε εκείνη τη νύχτα.

Στo Mega μίλησε η δικηγόρος της αδικοχαμένης οικογένειας από την Ανδραβίδα, Ιωάννα Παναγοπούλου. Aαναφορικά με την επιθετικότητα του δράστη που είχε επαναληφθεί και παλιότερα, τόνισε πως η ελληνική κοινωνία κωφεύει απέναντι στο πρόβλημα. «Λέμε δεν είναι η δική μου οικογένεια, ας μη το καταγγείλουμε», και επισήμανε πως χρειαζόμαστε κοινωνική ευαισθησία και πως οι θεσμοί πρέπει να αρχίσουν να λειτουργούν ουσιαστικά.

Ολοκληρώνοντας, η κ. Παναγοπούλου συνεχάρη την ελληνική αστυνομία για την επιχείρηση σύλληψης του δράστη, ο οποίος κρυβόταν και προσπαθούσε να αποφύγει τις έννομες συνέπειες των πράξεών του. Ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης δήλωσε πως εάν υπήρχαν συγκεκριμένες καταγγελίες ενάντια του δράστη, έπρεπε να ενημερωθεί ο εισαγγελέας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις