Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο Λασίθι: Τέσσερις τραυματίες, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο Λασίθι: Τέσσερις τραυματίες, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Sitia on line Facebook

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (6.4.24) στην περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου στην Ιεράπετρα στο Λασίθι.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, που έχουν σπεύσει στην περιοχή, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 πεζοπόρα τμήματα και 48 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν και τρία ελικόπτερα.

Από τις φλόγες υπέστη εγκαύματα ένας 74χρονος που βρισκόταν στο χωράφι του και προσπαθώντας να το προστατεύσει από τη φωτιά έχασε τις αισθήσεις του. Ο άνδρας διασωληνώθηκε για προληπτικούς λόγους και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο. Ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν τραυματιστεί τρία ακόμα άτομα.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, άλλο ένα ηλικιωμένο άτομο, συγκεκριμένα μια γυναίκα, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς είχε κάνει πρόσφατα χειρουργείο στο ισχίο και δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Επίσης, ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας καθώς υπέστη διάστρεμμα στο πόδι και δεν μπορούσε να συνεχίσει το έργο της κατάσβεσης. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάηκε ένα τρακτέρ κι ένα αντλιοστάσιο. Ζημιές υπέστησαν θερμοκήπια ενώ η φωτιά πέρασε από αυλές σπιτιών.

Η εικόνα στο πύρινο μέτωπο στα δυτικά, προς την Ιεράπετρα, είναι βελτιωμένη.

Μήνυμα του 112 σε τέσσερις οικισμούς

Μήνυμα του 112 έχει σταλεί στους κατοίκους τεσσάρων οικισμών για να εγκαταλείψουν προληπτικά την περιοχή τους.

Πρόκειται για τους οικισμούς Αχλιά, Αγία Φωτιά, Γαλήνη και Μάυρος Κόλυμπος στον δήμο Ιεράπετρας. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά», αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα του 112. 

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρο Κόλυμπο απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά», αναφέρεται στο δεύτερο μήνυμα του 112.

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

 

Νωρίτερα, σήμερα δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις