Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ανησυχούν για την Θήβα οι σεισμολόγοι – Εκτάκτως στην περιοχή για να εξετάσουν την κατάσταση

σεισμός

Την μεγάλη τους ανησυχία για την παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας, εκφράζουν οι σεισμολόγοι. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί περίπου 1.500 σεισμοί, γεγονός που χτυπά «καμπανάκι» για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου αποφάσισε, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (29/9), να μεταβεί άμεσα στην περιοχή της Θήβας. Στόχος, το να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εισήγηση του προέδρου του ΟΑΣΠ καθηγητή, Ευθύμιου Λέκκα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι».

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, ήταν καθησυχαστικός όσον αφορά την σεισμική δραστηριότητα στην Θήβα. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (30/9) στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι ««Δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Δεν πρέπει να συνδέουμε όλα τα γεγονότα σε όλη την επικράτεια, γιατί κάθε μέρα σε 30 – 40 σημεία της χώρας καταγράφουμε σεισμούς». Και πρόσθεσε: «Δεν είναι ανησυχητικά αυτά τα φαινόμενα. Υπάρχει τακτική σεισμικότητα. Το πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι η σεισμική ακολουθία της Κρήτης. Εκεί πρέπει να δοθεί το ενδιαφέρον και εκεί είναι τα μάτια όλων μας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις