Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ανώγεια: Αντιφάσεις που προβληματίζουν για το διπλό φονικό! Τι κατέθεσε ο τραυματίας της συμπλοκής

Ανώγεια: Αντιφάσεις που προβληματίζουν για το διπλό φονικό! Τι κατέθεσε ο τραυματίας της συμπλοκής

Τα Ανώγεια παραμένουν ανάστατα από το διπλό φονικό που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα. Το παζλ της υπόθεσης συμπληρώνεται, με ορισμένα σημεία να παραμένουν θολά και τις καταθέσεις να προβληματίζουν…

Στις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί στην αρμόδια ανακριτική Αρχή Ρεθύμνου ο 29χρονος γιος του άτυχου Λευτέρη Καλομοίρη για τη δολοφονία του νεαρού κτηνοτρόφου και πατέρα δύο μικρών παιδιών, Γιώργου Ξυλούρη. Ο βασικός ισχυρισμός που προβάλλει είναι ότι εκτέλεσε τον Ξυλούρη όταν τον είδε με το πιστόλι στο χέρι πάνω από τον νεκρό πατέρα του.

Στην προανακριτική του απολογία, το πρωί της Δευτέρας, ο 29χρονος πυγμάχος υποστήριξε ότι είχε προηγηθεί ο καυγάς με τον Ξυλούρη, μάλωσαν, πιάστηκαν στα χέρια και λίγα λεπτά αργότερα και ενώ ο ίδιος ήταν στο μπάνιο, άκουσε πυροβολισμό και τα ουρλιαχτά της μάνας του, βγήκε με το πιστόλι στο χέρι και έγινε ό,τι έγινε.

Προφορικά ωστόσο – κατά την παράδοσή του την Κυριακή –  και με βάση την κατάθεση αστυνομικού του Ρεθύμνου, η περιγραφή των γεγονότων από μέρους του διαφοροποιείται σε κάποια σημεία. Ισχυρίστηκε, όπως καταθέτει ο μάρτυρας αστυνομικός,  ότι αφού είδε τον πατέρα του νεκρό στη μέση του δρόμου, μπήκε και πάλι στο σπίτι, πήρε το όπλο, βγήκε έξω, πυροβόλησε τον Ξυλούρη και αφού άδειασε το πιστόλι, άρχισε να χτυπάει τον τραυματισμένο κτηνοτρόφο.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ο εν λόγω αστυνομικός καταθέτει επίσης τα εξής: «επισήμανε ότι δεν είχε καμίας μορφής αντιπαράθεση με τον Ξυλούρη πριν αντιληφθεί το θανάσιμο τραυματισμό του πατέρα του».

Click4more: Ανώγεια: Σπάει τη σιωπή του ο Καλομοίρης – “Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι εγώ είμαι στη φυλακή και ο πατέρας μου στον τάφο”

Πλέον αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τις βαλλιστικές. Και οι δύο οικογένειες περιμένουν πώς και πώς τα αποτελέσματα. Η οικογένεια Ξυλούρη επιμένει ότι ο άνθρωπος τους εκτελέστηκε ενώ ο Λευτέρης Καλομοίρης ήταν ζωντανός. Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εκδοχή της οικογένειας Καλομοίρη ενώ αμφισβητείται ότι το πιστόλι που παρέδωσαν μέλη της οικογένειας Ξυλούρη είναι το πραγματικό.

Ανώγεια: Η κατάθεση του τραυματία

Διαψεύστηκαν οι ελπίδες των αστυνομικών ότι θα έριχνε φως στην υπόθεση η κατάθεση του άντρα που δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα και τραυματίστηκε στο πόδι, κατά τη διάρκεια της φονικής συμπλοκής. Παρότι αστυνομικός κατέθεσε ότι ο κτηνοτρόφος και συγχωριανός των εμπλεκομένων προσπάθησε να βοηθήσει, εμποδίζοντας τη σύγκρουση των δύο αντρών, εκείνος υποστηρίζει ότι δεν είδε τίποτα από όλα όσα συνέβησαν.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε: «Είμαι κτηνοτρόφος και μένω μόνιμα στα Ανώγεια. Το βράδυ του Σαββάτου δεν θυμάμαι ακριβώς την ώρα έκανα βόλτα στο χωριό των Ανωγείων με το αυτοκίνητό μου. Ενώ βρισκόμουν στο Περαχώρι είδα μία αναμπουμπούλα από άτομα και σταμάτησα να δω τι συμβαίνει. Μόλις κατέβηκα από το αμάξι και πλησίασα άκουσα πυροβολισμό και ένιωσα έναν πόνο στο αριστερό πόδι κάτω από το γόνατο.

Κατευθείαν μάτωσε το πόδι μου και έπεσα κάτω. Μετά από ώρα ξύπνησα στο φορείο του Κέντρου Υγείας Ανωγείων. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν στο περιστατικό ούτε ποιος πυροβόλησε. Στο σημείο βρίσκονταν περίπου 20-30 άτομα χωρίς να διακρίνω ποιος έκανε τι. Παρέμεινα στο κέντρο υγείας 1-1 ώρες και στη συνέχεια με έφερε ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ, όπου βρίσκομαι στο Χειρουργικό Τμήμα των Επείγονταν Περιστατικών”.

Click4more: Ανώγεια – Πυροβόλησαν δυο όπλα και υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες λέει η δικηγόρος του 29χρονου Καλομοίρη

Στην ερώτηση εάν γνωρίζει τους εμπλεκομένους στο περιστατικό απάντησε ότι «ναι τους ξέρω, καθώς είναι συγχωριανοί μου. Δεν έχω με κανέναν συγγενική σχέση, ούτε κάνω με κάποιον κολλητή παρέα. Τους γνωρίζω απλά, καθώς είμαστε κλειστή κοινωνία. Δεν γνωρίζω εάν είχαν διαφορές μεταξύ τους, ούτε εάν είχε συμβεί κάποιο επεισόδιο άλλο μεταξύ τους.

Το μόνο που μπορώ να πω για το περιστατικό είναι ότι υπήρχε κόσμος πολύς στο Περιχώρι και ότι σταμάτησα να τι συμβαίνει. Δεν είδα ποιος πυροβόλησε και άκουσα έναν πυροβολισμού και μετά έπεσα κάτω. Δεν θυμάμαι ποιος άλλος ήταν στο σημείο αλλά εκεί που έγινε το περιστατικό βρίσκονται τα σπίτια και των δύο συγχωριανών μου».

Ανώγεια: Κρίσιμη μέρα για το διπλό φονικό

Ο 29χρονος, γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, έχει ήδη συλληφθεί και κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Ξυλούρη αλλά και τον τραυματισμό του 30χρονου. Το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στα δικαστήρια Ρεθύμνου όπου και θα απολογηθεί για τα όσα κατηγορείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα δικαστήρια θα υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας υπό τον φόβο επεισοδίων καθώς αναμένονται μέλη και των δύο οικογενειών.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος, cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις