Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανώγεια: Οι πρώτες εικόνες μετά την παράδοση για τη δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη [pics]

ΦΩΤΟ από cretapost.gr
ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Παραδόθηκε ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 23χρονου νεαρού στα Ανώγεια. Πλήθος κόσμου έξω από το αστυνομικό τμήμα…

Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται ο 54χρονος άνδρας που ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη στα Ανώγεια, κατά τη διάρκεια έντονου επεισοδίου για κτηματικές διαφορές ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Η διαδικασία της παράδοσης του στις αρχές, όπως είχε ήδη προαναγγελθεί από τον δικηγόρο του ολοκληρώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκίνηση της νομικής διαδικασίας. Όσο για την απολογία του, όλα δείχνουν πως θα δοθεί τη Μεγάλη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος μετά από συνεννόηση του συνηγόρου του και των αρχών υπέδειξε το σημείο όπου θα βρισκόταν σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπως και έγινε.

Τα ξημερώματα ο φερόμενος ως ο δράστης του φονικού παραδόθηκε στο δρόμο των Σισών, στα σύνορα των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου και στη συνέχεια, με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης για τα περαιτέρω. Τον 54χρονο συνόδευε ομάδα συγγενών του. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο 23χρονος γιος του, ο οποίος επίσης έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να διευκρινιστεί αν όντως υπήρχε η φυσική του παρουσία τη στιγμή του φονικού. Υπενθυμίζεται πως η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων σε αγροτική τοποθεσία των Ανωγείων, ενώ ο 54χρονος ο οποίος διά του δικηγόρου του ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας είχε εξαφανιστεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι αυτήν την ώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται συγγενείς του παραδοθέντος. Ο φερόμενος ως δράστης και θείος του θύματος, το διάστημα των ημερών αυτών που μεσολάβησαν της παράδοσής του προετοίμαζε με το δικηγόρο του τη διαδικασία που θα ακολουθούσε για την παράδοσή του και θεωρούνταν δεδομένο, όπως και έγινε ότι θα παρουσιαζόταν αυτοβούλως στις αρχές με την παρέλευση των πρώτων 48 ωρών και άρα την εκπνοή του αυτόφωρου.

Η παράδοσή του έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα προκειμένου να μην πυροδοτηθούν περαιτέρω εντάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες ανάμεσα στις οικογένειες του φερόμενου ως δράστη και του θύματος, ενώ ισχυρή είναι η δύναμη της ΕΛΑΣ που παραμένει στα Ανώγεια. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στο σημείο της συμπλοκής από όπου και συλλέγονται στοιχεία που θα διαφωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φονικό. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες και από άλλο όπλο.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη έγινε την περασμένη Κυριακή. Με όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά, ο 23χρονος έπεσε νεκρός μετά από διαπληκτισμό με συγγενείς του για κτηματικές διαφορές. Ο νεαρός βρισκόταν σε βοσκοτόπι και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου ήταν ο πατέρας του, ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς. Οι δράστες διέφυγαν αλλά στο σημείο η αστυνομία βρήκε τρεις κάλυκες από τρία διαφορετικά όπλα και η αστυνομία πιστεύει ότι στο σημείο της δολοφονίας βρίσκονταν πέντε άτομα. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έπεσαν κι άλλοι πυροβολισμοί, αλλά οι δράστες να μάζεψαν τους κάλυκες πριν διαφύγουν.

Σύμφωνα με κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, στη συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν ένα 45άρι όπλο, ένα 9άρι και ένα καλάσνικοφ. Το καλάσνικοφ και το 9άρι δε βρέθηκαν στο σημείο. Εκτιμάται ότι το θανάσιμο τραύμα προήλθε από το καλάσνικοφ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου δύο ώρες πριν από τη δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη, είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μέσα στα Ανώγεια μεταξύ των μελών των δύο οικογενειών. Δύο ώρες αργότερα, ο 54χρονος, που φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη του φονικού, και ο γιος του βρίσκονταν στο μαντρί τους. Από εκεί περίπου στις 4 το απόγευμα φαίνεται να ξεκίνησαν την κατάβασή τους για να φτάσουν στη στάνη του θύματος.

Στη διαδρομή, περίπου 1 χλμ. πριν από τη στάνη που βρισκόταν ο 23χρονος μαζί με τα δύο αδέλφια του. Στο δρόμο προς τη στάνη της οικογένειας Στρατάκη, ο 54χρονος με τον 21χρονο γιο του, συνάντησαν τον πατέρα του θύματος. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, ο πατέρας του 23χρονου φέρεται να είχε δει όπλα μέσα στο αυτοκίνητο του 54χρονου που παραδόθηκε.

Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με τον πατέρα του θύματος να τηλεφωνεί στους γιούς του, για να τους ειδοποιήσει πως κατευθύνονται προς το μέρος τους ο 54χρονος και ο γιος του και πως είναι οπλισμένοι. Λίγη ώρα αργότερα, ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε