Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανώγεια: “Οριστική λύση για την παράνομη οπλοκατοχή”

Ανώγεια: “Οριστική λύση για την παράνομη οπλοκατοχή”
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το διπλό φονικό στα Ανώγεια όπου έπεσαν νεκροί, ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, ενώ ο 29χρονος γιος του μαντινολόγου έχει προφυλακιστεί, φέρνει με τον πιο τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα το θέμα της οπλοκατοχής στην Κρήτη.

Με αφορμή την διπλή τραγωδία στα Ανώγεια ο τοπικός αθλητικός όμιλος “Αετός ζητά με μακροσκελή ανακοίνωσή του “οριστική λύση για την παράνομη οπλοκατοχή”.

Τα μέλη του αθλητικού συλλόγου, όσο και η τοπική κοινωνία, θρηνούν δύο νεκρούς, ωστόσο το περιστατικό αυτό – όπως τονίζεται στην ανακοίνωση – δεν οδηγεί τα Ανώγεια στην κατάρρευση,  καθώς “έμαθαν να επιβιώνουν στα δύσκολα”.

Μάλιστα, ο αθλητικός όμιλος τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων και των τοπικών φορέων “που ζητούν αυτές τις μέρες να ανοίξει μια συζήτηση για την εξεύρεση λύσης στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει και τα Ανώγεια. Θεωρούμε όμως ότι η οριστική λύση δεν πρόκειται να δοθεί από ημερίδες για την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, αλλά μόνο με την ισχυρή πολιτική βούληση που θα τερματίσει η θα μειώσει το πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να “σφυρίξει” την έναρξη μιας αναμέτρησης όλων μας ενάντια στα όπλα. Σε αυτή την αναμέτρηση ο Αετός θα δώσει το παρόν!”.

πηγή: cretapost.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις