Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανώγεια: Τελευταίο αντίο στον Λευτέρη Καλομοίρη! Δρακόντεια μέτρα για την απολογία του 29χρονου γιου του

Ανώγεια: Τελευταίο αντίο στον Λευτέρη Καλομοίρη! Δρακόντεια μέτρα για την απολογία του 29χρονου γιου του

Λίγες ώρες μετά τη κηδεία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη, τα Ανώγεια ετοιμάζονται για μία ακόμη νεκρώσιμο ακολουθία.

Η ανωγειανή γη δέχθηκε χθες το απόγευμα στα σπλάχνα της τον Γιώργο Ξυλούρη. Από τα πυρά του όπλου του έπεσε νεκρός ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και λίγη ώρα αργότερα και ο ίδιος έχανε τη ζωή του, από το όπλο του 29χρονου γιου του 63χρονου. Ο Γιώργος Ξυλούρης, ήταν κτηνοτρόφος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Μάλιστα ο 4χρονος γιος του, βαπτίστηκε χθες το μεσημέρι, όπως θέλει η τοπική παράδοση.

Ο 29χρονος παραδόθηκε χθες το μεσημέρι. Aντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής και οδηγείται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου. Ποδοσφαιριστής παλιότερα είχε διακριθεί με στη συμμετοχή του σε τοπικές ομάδες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τον είχε κερδίσει η πυγμαχία.

Click4more: Ανώγεια: Κατάθεση φωτιά από τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη που σκότωσε τον δολοφόνο του πατέρα του!

Κατά την προανακριτική φάση δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό και περιέγραψε στους αστυνομικούς τι συνέβη το μοιραίο βράδυ βλέποντας τον πατέρα του νεκρό. “Θόλωσα πήρα το όπλο και έριξα” φέρεται να είπε λέγοντας ότι δεν περίμενε να βρει τέτοιο κακό την οικογένειά του. Η αστυνομία έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την προσαγωγή του στα δικαστήρια, υπό τον φόβο αντιποίνων.

Τα σπίτια των δύο οικογενειών δίπλα, δίπλα. Όπως είπε ο Γιώργης Μπαγκέρης, «χρόνια πολλά πίσω υπήρχαν διαφορές κτηματικές, οι οποίες όμως δεν στάθηκαν ποτέ ικανές να πυροδοτήσουν μία αντίδραση όπως αυτή το βράδυ του Σαββάτου. Όλοι θα μείνουμε με την απορία τι μπορεί να ειπώθηκε μεταξύ των ανδρών που να είχε αυτό το αποτέλεσμα».

Click4more: Ανώγεια: Βαφτίστηκε το παιδί του Γιώργου Ξυλούρη λίγο πριν την κηδεία του! Το έθιμο που ραγίζει καρδιές (Βίντεο)

Σήμερα, λίγα μέτρα από το σπίτι το Γιώργου Ξυλούρη, οι συγγενείς του Λευτέρη Καλομοίρη θα συνοδεύσουν τη σορό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εκεί θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία, όπως έγινε και χθες το απόγευμα. Το σκηνικό θα επαναληφθεί για τον γνωστό μαντιναδολόγο, τον πατέρα πέντε παιδιών, τον Λευτέρη Καλομοίρη, τον «Ντεμέλο».

Ανώγεια: Έρευνες για τα αίτια του διπλού φονικού

Οι λόγοι του καυγά φαίνεται να μην έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα. Δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια σύμφωνα με μαρτυρίες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το πρώτο σενάριο είναι οι κτηματικές διαφορές που είχαν οι δύο οικογένειες, ενώ το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως ο καυγάς έγινε εξαιτίας ενός… πάρκινγκ!

Click4more: Ανώγεια: Συγκλονίζει το μοιρολόι της αδερφής του Γιώργου Ξυλούρη μετά το διπλό φονικό! “Με γλίτωσες από τον θάνατο”

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Ξυλούρης – σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες – πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη γεγονός που ξεκίνησε τη λογομαχία. Ο καυγάς πήρε τραγικές διαστάσεις καθώς βγήκαν τα όπλα ανάμεσα στους δύο νεαρούς άνδρες. Ο Λευτέρης Καλομοίρης – σύμφωνα με τις μαρτυρίες – όταν είδε τα όπλα μπήκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατέψει με αποτέλεσμα να δεχθεί τη σφαίρα που τον τραυμάτισε θανάσιμα. Στη συνέχεια, ο γιος του απάντησε στα πυρά, «αδειάζοντας» το όπλο του στον Γιώργο Ξυλούρη που έπεσε νεκρός.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις