Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Εύβοια – Υπερχείλισε ο Κηρέας (vid)

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Εύβοια – Υπερχείλισε ο Κηρέας (vid)
Φωτογραφία Facebook

Προβλήματα στην Βόρεια Εύβοια έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (13/12) προκάλεσαν την υπερχείλιση του Κηρέα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, νωρίς το πρωί της Δευτέρας (14/12) αποφασίστηκε να κλείσει η Εθνική Οδός Χαλκίδας Αιδηψού στην 51χλμ θέση μεταξύ Προκοπίου Μαντουδίου και οι αρχές φοβούνται για περαιτέρω προβλήματα λόγω επιδείνωσης της κακοκαιρίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Κηρέας, όπως αναφέρει το tvstar.gr, είναι το ποτάμι που το 2018 στο φαινόμενο Ζορμπά είχε υπερχειλίσει και είχε προκαλέσει το θάνατο δύο ανθρώπων καθώς και εκτεταμένες ζημιές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όλος ο δήμος Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας έχει υποστεί κατολισθήσεις στους δρόμους του, ενώ προβλήματα σε άλλες περιοχές του νησιού δεν έχουν μέχρι στιγμής σημειωθεί.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επί ποδός βρίσκονται η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα όπως αυτά του περασμένου Αυγούστου, ενώ ο κίνδυνος να φουσκώσουν και πάλι τα ρέματα και οι χείμαρροι ανάγκασαν το σύνολο δυνάμεων να κοιμηθούν κυριολεκτικά δίπλα στα ποτάμια.

 

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από tvstar.gr, evianews.com και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις