Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Πρωταθλήτρια και στον εθελοντισμό – Το μήνυμα που έστειλε από το νοσοκομείο Καρδίτσας

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Πρωταθλήτρια και στον εθελοντισμό – Το μήνυμα που έστειλε από το νοσοκομείο Καρδίτσας

Μήνυμα υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών που σώζει ζωές έστειλε η χρυσή πρωταθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία επισκέφθηκε το πρωί το Νοσοκομείο Καρδίτσας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, επισκέφθηκε την Ειδική Μονάδα Χημειοθεραπειών του Νοσοκομείου.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που σε παλαιότερη δράση της μονάδας έχει καταγραφεί στη λίστα των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, τόνισε ότι η διαδικασία είναι πολύ απλή και με δεδομενο ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και μπορεί κάποιος με απλό και ανώδυνο τρόπο να σώσει μια ζωή κάλεσε τους Καρδιτσιώτες να στηρίξουν το θεσμό και να γίνουν δωρητές.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, έχει καθιερωθεί να εορτάζεται το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία της Bone Marrow Donors Worldwide, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που εδρεύει στο Λάιντεν της Ολλανδίας.

Στόχος αυτής της ημέρας δεν είναι μόνο να ευχαριστήσει τον κάθε δότη μυελού των οστών, αλλά και να ενημερώσει σωστά την παγκόσμια κοινή γνώμη για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών που σώζει ζωές. Δείτε τις εικόνες του karditsalive.net

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις