Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου στο Live News: Μέχρι τέλος της χρονιάς ο φράχτης θα έχει ολοκληρωθεί

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου στο Live News: Μέχρι τέλος της χρονιάς ο φράχτης θα έχει ολοκληρωθεί

Στην εκπομπή LIVE NEWS και το Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Δημήτρης Πέτροβιτς, αντιπεριφερειάρχης Έβρου, αναφορικά με την επέκταση του φράχτη στην περιοχή, στα σύνορα με την Τουρκία.

«Δεν έγινε παραβίαση και εισβολή επί ελληνικού εδάφους στον Έβρο. Σε καμία περίπτωση», τόνισε ξεκινώντας ο κ. Πέτροβιτς, αναφορικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

«Απεδείχθη στην πράξη ότι ο φράχτης 11,5 χλμ. που τοποθετήθηκε στις Καστανιές απετέλεσε σημαντικό εμπόδιο στο να εισέλθουν στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες. Όταν άρχισε η κατασκευή του το 2012 είχαν μαζευτεί ομάδες και αντιδρούσαν και μιλούσαν για ανοιχτά σύνορα», τόνισε ο ίδιος.

Click4more: Δήμαρχος Έβρου στο newsit.gr: «Αγεωγράφητοι όσοι θεωρούν ότι πάτησαν Τούρκοι σε ελληνικό έδαφος»

«Είδατε στην πράξη πως αν δεν υπήρχε αυτό το τεχνητό εμπόδιο δεκάδες χιλιάδες μετανάστες θα είχαν εισέλθει εντός των ελληνικών συνόρων. Έβαζαν μπροστά τα παιδιά και προχωρούσαν. Θα φτάσει τα 40, μπορεί και τα 60 χλμ. ο φράχτης», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

«Σήμερα είχαμε μια σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η εκτίμηση είναι ότι ο φράχτης θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο και μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί», κατέληξε ο κ. Πέτροβιτς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις