Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Απαγορευτικά σε ανεμβολίαστους ιερείς και πιστούς από τους μητροπολίτες Δωδώνης και Μυτιλήνης

Απαγορευτικά σε ανεμβολίαστους ιερείς και πιστούς από τους μητροπολίτες Δωδώνης και Μυτιλήνης

Ο κορονοϊός δοκιμάζει ολόκληρη τη χώρα με τις αντοχές των νοσοκομείων να εξαντλούνται καθημερινά όλο και περισσότερο. Δύο μητροπολίτες αναλαμβάνουν δράση για να πειστούν όλοι εκείνοι που αρνούνται πεισματικά να κάνουν το εμβόλιο.

Τα λόγια τους είναι ξεκάθαρα. Οι ιερείς που θα αρνηθούν και πάλι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, θα τεθούν σε αργία και δεν θα παίρνουν το μισθό τους. Αυτό ξεκαθαρίζουν με επιστολές τους, οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης αλλά και Δωδώνης, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά σε εκκλησίες.

Την αρχή έκανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, που ανέφερε ότι οι ιερείς θα πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα στους πιστούς. «Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό».

Όπως είπε ο Μητροπολίτης Δωδώνης στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 θα πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «όλοι εκείνοι οι οποίοι ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις». «Για να δούμε τότε, θα έρθει να του σταθεί εκείνος που τον παροτρύνει να κάνει αυτή την ανοησία, γιατί πρόκειται περί ανοησίας, όχι περί ανοσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως όταν ο ιερέας και ο πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της Εκκλησίας, τότε «θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας». «Όταν ο πιστός δεν ακούει τη φωνή της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Εκκλησία σημαίνει το σύνολο των ανθρώπων, και επομένως η διοίκηση από τους κανόνες έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συνοδικώς τις όποιες αποφάσεις», εξήγησε ο ίδιος.

«Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας. Όταν ένας πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Αν δεν ξέρει ο κάθε πιστός αυτό τον κανόνα, τότε να πάει να γίνει Ιεχωβάς, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Αλλά αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τους παπάδες. Όταν ο παπάς τον παροτρύνει να μην κάνει εμβόλιο, μπορεί μετά να μην τον βάλει στην εκκλησία;», διερωτήθηκε.

Το τελεσίγραφο του Μητροπολίτη Μυτιλήνης

Σε αργία είναι αποφασισμένος να θέσει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν.

Σε επιστολή που εστάλη σε ομάδα ιερέων της Μητρόπολης Μυτιλήνης, οι οποίοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, για δικούς τους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν, ο μητροπολίτης τους γνωστοποιεί το δικό του τελεσίγραφο.

Τους δίνει εντολή να εμβολιαστούν εντός μιας εβδομάδας ειδάλλως όπως γράφει, θα τεθούν σε αργία η οποία θα συνοδεύεται και με στέρηση του μισθού τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις