Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Απάντηση Αθανασίου για τις φωτογραφίες με τον υπόδικο γυμνασιάρχη: “Ανθρώπινη εκδήλωση, θα ξαναπήγαινα με χαρά”

Απάντηση Αθανασίου για τις φωτογραφίες με τον υπόδικο γυμνασιάρχη: “Ανθρώπινη εκδήλωση, θα ξαναπήγαινα με χαρά”

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου μετά από τη δημοσίευση φωτογραφιών του πρώην Υπουργού ο οποίος βρέθηκε σε εκδήλωση όπου παρακαθόταν και υπόδικος γυμνασιάρχης του νησιού, γνωστός για τις φιλοχουντικές του απόψεις και τη στήριξή του στη Χρυσή Αυγή.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Documento» την περασμένη Κυριακή προκάλεσε πολιτική σύγκρουση στη Λέσβο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή του νομού και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που συνοδεύονταν από σχετικές φωτογραφίες -χθες δε Δευτέρα η ιστοσελίδα της εφημερίδας ανήρτησε και σχετικό βίντεο- το Σαββάτο 13 Μαΐου σε εορταστικό δείπνο συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στελεχών της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και στελεχών του πολιτικού γραφείου του κ. Αθανασίου παρακάθονταν εκπαιδευτικός, γυμνασιάρχης σε σχολείο της Μυτιλήνης, που με αρθρογραφία του έχει δηλώσει «εθνικοσοσιαλιστής» και οπαδός ακραίων θέσεων υπέρ των δικτατόρων Μεταξά και Παπαδόπουλου.

Επίσης στο παρελθόν τουλάχιστον, φέρεται ότι υποστήριξε τη «Χρυσή Αυγή» ενώ σήμερα σε βάρος του εκκρεμεί δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Κατηγορείται γιατί με τη στάση του προσπάθησε να καλύψει τη δράση μέσα στο σχολείο που διηύθυνε και ακόμα και σήμερα διευθύνει, επιχειρηματία που πρόσφατα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15» και συγκεκριμένα 12χρονης μαθήτριας του εν λόγω σχολείου.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Αθανασίου και την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσουν, σημειώνει δε ότι «όταν ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, μαζί με άλλα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ συνευρίσκονται, με τον κατά δήλωσή του “εθνικοσοσιαλιστή” γυμνασιάρχη, ο οποίος μάλιστα έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη για μια υπόθεση που έκανε αίσθηση όχι μόνο στην τοπική μας κοινωνία, αλλά και μία σειρά από ΕΔΕ σε εξέλιξη εις βάρος του, τότε αυτό που πρέπει να πρυτανεύει είναι το γνωστό: “η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να δείχνει και τίμια”».

Νωρίς σήμερα το πρωί ο κ. Αθανασίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αντιλαμβάνομαι ότι η τεράστια επιτυχία της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Μυτιλήνης πλήγωσε τους “συντρόφους” του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά δεν εξηγείται η ενόχλησή τους για μια καθ’ όλα ανθρώπινη εκδήλωση των νικητών.

Και βέβαια με χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή τους να συμμετάσχω στη σεμνή και κόσμια γιορτή τους και θα το ξανακάνω αν και όποτε προσκληθώ.

Προφανώς, ο κ. Βαρελτζής (σ.σ. πρόκειται για το συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) έκανε ένα λάθος: Δεν έστειλε τη λίστα των προσκεκλημένων στον ΣΥΡΙΖΑ προς έγκριση!

Τέλος, να υπενθυμίσω στους ανιστόρητους και “ολοκληρωτικούς” του ΣΥΡΙΖΑ ότι το “τεκμήριο Αθωότητας” είναι κατάκτηση του ελληνικού νομικού πολιτισμού και συστατικό στοιχείο του Κράτους Δικαίου. Αποτελεί δε για μεν τους νομικούς, νομική υποχρέωση για δε τα εν γένει πολιτικά πρόσωπα βασική δεοντολογική αρχή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε