Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Απάτη με οικιακές βοηθούς στη Λαμία – Παίρνουν την προκαταβολή και γίνονται «καπνός»

Απάτη με οικιακές βοηθούς στη Λαμία – Παίρνουν την προκαταβολή και γίνονται «καπνός»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Πολλές είναι οι αγγελίες στο διαδίκτυο με προσφορά και ζήτηση οικιακών βοηθών, κάποιες εκ των οποίων πρέπει να είναι «εσωτερικές» δηλαδή να παρέχουν υπηρεσίες όλο το 24ωρο και με εξασφάλιση στέγης και τροφής από το σπίτι που τις ζητάει.

Ωστόσο δεν καταφεύγουν όλοι σε σοβαρά γραφεία, που έχουν έδρα και ΑΦΜ. Αυτό φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται και οι απατεώνες που αναζητούν θύματα…

Σύμφωνα με το LamiaReport, ηλικιωμένος από περιοχή της Λαμίας έκλεισε συμφωνία με γυναίκα από τη Βουλγαρία που θα πήγαινε εκεί για να τον προσέχει, πληρώνοντας μάλιστα προκαταβολή.

Όμως, μόλις η γυναίκα πήρε την προκαταβολή, επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι χτύπησε αγριογούρουνο με το αυτοκίνητο και είναι στο νοσοκομείο. Από τότε, δεν επικοινώνησε ξανά… Φυσικά, τέτοιο ατύχημα δεν είναι καταγεγραμμένο στις αστυνομικές αρχές της Φθιώτιδας.

Σε μία άλλη περίπτωση, ηλικιωμένος από διαφορετικό Δήμο του νομού, που έψαχνε κι εκείνος οικιακή βοηθό για όλο το 24ωρο, μίλησε με γυναίκα – επίσης από τη Βουλγαρία – που θα πήγαινε από περιοχή της Πελοποννήσου. Συμφώνησαν μάλιστα σε προκαταβολή όπου περιέχονταν και τα έξοδα ταξιδιού με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Ωστόσο, η γυναίκα επικοινώνησε με τον άνθρωπο από τα Καμένα Βούρλα (;) υποστηρίζοντας ότι έπαθε βλάβη στο αυτοκίνητό της και ζητώντας επιπλέον χρήματα για να το φτιάξει και να μπορέσει να ταξιδέψει στον τόπο προορισμού. Φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις