Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Απεργία ΠΝΟ: Αποχώρησαν οι αγρότες από το λιμάνι του Ηρακλείου

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα το λιμάνι του Ηρακλείου με “πρωταγωνιστές” τους αγρότες και τους ναυτεργάτες, με αφορμή την 8η ημέρας απεργίας της ΠΝΟ.

Τα πνεύματα ηρέμησαν αργά το βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου…  Σύμφωνα με το CretaLive, οι αγρότες έλαβαν την δέσμευση ότι οι νταλίκες με τα προϊόντα τους θα αναχωρήσουν για Αθήνα το πρωί. Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον λιμενάρχη, Δημήτρη Σαϊτάκη. Οι αγρότες λίγο μετά τις 9 το βράδυ άρχισαν να αποχωρούν από το λιμάνι…

Πεδίο μάχης το απόγευμα το λιμάνι

Νωρίτερα, οι αγρότες, ζητούσαν από τον λιμενάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαϊτάκη, που ήταν στο λιμάνι, να επιστρέψει το πλοίο Blue Horizon, το οποίο είχε φύγει κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Στο μεταξύ, συνέχιζε να καίγεται το εκδοτήριο της ναυτιλιακής εταιρίας. Λόγω των υλικών που υπήρχαν μέσα στο κτίριο σημειώνονταν συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ ορισμένοι δεν επέτρεπαν στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να προσεγγίσουν το σημείο και να σβήσουν την φωτιά.

Μέσα στην ένταση και τα επεισόδια ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά σύμφωνα με πληροφορίες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τους αγρότες να συγκρούονται με ναυτεργάτες. Στο πλαίσιο των συγκρούσεων έπεσαν φωτοβολίδες ενώ οι ναυτεργάτες πετούσαν… νερό σε μια προσπάθεια να διαλύσουν το πλήθος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CretaLive, CretaPost

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε