Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Απίστευτη γκάφα στα Τρίκαλα: Ο μπόγιας μάζεψε δεσποζόμενα ζώα

Απίστευτη γκάφα στα Τρίκαλα: Ο μπόγιας μάζεψε δεσποζόμενα ζώα
ΦΩΤΟ Αρχείου

Ένα πρωτοφανές λάθος έγινε στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο χωριό Λόγγος, όπου ο μπόγιας του Δήμου Τρικκαίων μάζεψε δεσποζόμενα ζώα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία για το περιστατικό που αναστάτωσε τα Τρίκαλα, ο μπόγιας στο πέρασμά του μάζεψε πέντε δεσποζόμενους σκύλους, ενώ τα ζώα που πραγματικά είναι αδέσποτα παρέμειναν στο σημείο.

Η άτυχη ιδιοκτήτρια, μέσω της ανάρτησή της στο Facebook, αναφέρει ότι προσπαθεί να βρει τον τετράποδο φίλο της στα Τρίκαλα, αποκαλύπτει το tv10.gr.

Η δημοσίευση στο Facebook προκάλεσε αρκετά σχόλια από πολίτες που άφησαν αιχμές για τον τρόπο που ο Δήμος Τρικκαίων διαχειρίζεται το ευαίσθητο θέμα των αδέσποτων, αφήνοντας να εννοηθεί πως το μόνο που ενδιαφέρει τους αρμόδιους είναι το πώς θα βάλουν στο ταμείο τα κονδύλια που διαθέτει η πολιτεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος, χωρίς να νοιάζονται πραγματικά για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που απελευθερώνουν στις “ερημιές”.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται σε πολλά σημεία των Τρικάλων είναι γνωστό και διαχρονικό, τι γίνεται όμως με τα δεσποζόμενα ζώα που κυκλοφορούν στα χωριά και πολύ εύκολα μπορεί κανείς να τα θεωρήσει αδέσποτα;

Εδώ να αναφερθεί πως η απάντηση μάλλον είναι δύσκολη, καθώς όπως ορίζει η νομοθεσία ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα πρέπει να φροντίσει να έχει μικροτσίπ το ζώο του, δημιουργώντας έτσι την ταυτότητά του, η οποία σε περίπτωση εξαφάνισης θα φανεί χρήσιμη στην ανεύρεσή του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις